Unelmana pientalo

Unelmana pientalo 11.4.: Kaavoituksen vapaus, talojen muunneltavuus ja elinkaariasuminen

today11.4.2017

share close

Ohjelmasarjan toisessa jaksossa käsitellään kaavoitusarkkitehti Teija Mäkelän kanssa elinkaariasumista sekä Valkeakosken Talonäyttelyn alueella vapautetun kaavoituskäytännön tuomia mahdollisuuksia pientaloasumiseen.

– Kaavoituksella ei ole ennalta määrätty, mihin kohtaan tonttia talo pitää rakentaa, vaan asioista sovitaan rakennustarkastajan ja rakentajien kesken. Neuvottelumenettelyssä katsotaan yhdessä, mitä kukin haluaisi tehdä, ja sitten järjestetään asia niin, että kaikki saavat mahdollisimman viihtyisän ja unelmaansa vastaavan toteutuksen, kertoo Mäkelä Talonäyttelyssä sovelletuista uudenlaisista käytännöistä.

Jaksossa puhutaan myös elinkaariasumisesta ja talojen muunneltavuudesta niin perheen, asuinalueen kuin rakennuksenkin näkökulmasta.  Mieluisan asuinpaikan löydettyään on mahdollista rakentaa talo, jonka muunneltavuus mahdollistaa asumisen samassa paikassa, vaikka perhekoko ja elämäntilanne vuosien varrella muuttuisivatkin.

Kuuntele jakso tästä:

 

 

Kuuntele ohjelmasarjan
muut jaksot tästä  >>

 

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

Katso myös nämä

Unelmana pientalo

Pientaloteollisuuden johtaja: Valkeakosken talonäyttelystä uusia ideoita niin rakentajille kuin päättäjillekin

Pientaloteollisuus ry:n johtaja Kimmo Rautiainen pitää 13.8. asti jatkuvaa Valkeakosken talonäyttelyä alan tulevaisuuden suunnannäyttäjänä. - Toivon Valkeakosken talonäyttelyn tuovan uusia ideoita rakennuttajille ja kuntapäättäjille, että millaista tulevaisuuden kaupunkimainen pientaloasuminen voisi olla, sanoo Rautiainen. Kuuntele koko haastattelu tästä:

today8.8.2017


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%