Unelmana pientalo

Unelmana pientalo 11.4.: Kaavoituksen vapaus, talojen muunneltavuus ja elinkaariasuminen

Unelmana pientalo 11.4.: Kaavoituksen vapaus, talojen muunneltavuus ja elinkaariasuminen

Ohjelmasarjan toisessa jaksossa käsitellään kaavoitusarkkitehti Teija Mäkelän kanssa elinkaariasumista sekä Valkeakosken Talonäyttelyn alueella vapautetun kaavoituskäytännön tuomia mahdollisuuksia pientaloasumiseen.

- Kaavoituksella ei ole ennalta määrätty, mihin kohtaan tonttia talo pitää rakentaa, vaan asioista sovitaan rakennustarkastajan ja rakentajien kesken. Neuvottelumenettelyssä katsotaan yhdessä, mitä kukin haluaisi tehdä, ja sitten järjestetään asia niin, että kaikki saavat mahdollisimman viihtyisän ja unelmaansa vastaavan toteutuksen, kertoo Mäkelä Talonäyttelyssä sovelletuista uudenlaisista käytännöistä.

Jaksossa puhutaan myös elinkaariasumisesta ja talojen muunneltavuudesta niin perheen, asuinalueen kuin rakennuksenkin näkökulmasta.  Mieluisan asuinpaikan löydettyään on mahdollista rakentaa talo, jonka muunneltavuus mahdollistaa asumisen samassa paikassa, vaikka perhekoko ja elämäntilanne vuosien varrella muuttuisivatkin.

Kuuntele jakso tästä:

 

 

Kuuntele ohjelmasarjan
muut jaksot tästä  >>

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>