Listeners:
Top listeners:
Radio SUN
Keijo Vataja on johtanut Wigreniä vuodesta 2013.[/caption]
Yhdessä itsenäisen Suomen kanssa satavuotisjuhliaan viettävän tamperelaisen lihanjalostamon Yrjö Wigren Oy:n toimitusjohtaja Keijo Vataja kävi keskiviikkona Päivän vieraana.
Tampereella 13.7.1917 perustetun yrityksen juuret ovat syvällä perinteissä ja kotiseudun maaperässä, mutta lihanjalostamo katsoo myös laajemmalle tulevaisuuteen: Wigren on ottanut ensimmäisenä suomalaisena teollisuusyrityksenä käyttöön kotimaisen biokaasun. Lisäksi Sarankulmassa sijaitsevan tehtaan katolla seisoo monisatapaneelinen aurinkovoimala.
Wigrenin Sarankulmassa sijaitsevan tehtaan aurinkopaneelit.[/caption]
Wigreniltä on juhlavuoden kunniaksi tullut useita tuotelanseerauksia, kuten Juhlameetwursti 1917, joka on valmistettu kotimaisesta limousin-härästä ja maustettu lakritsilla. Myös kanavamme Tampereenkiälisen uutisten ankkurit, Hönttä ja Toippari, saivat keväällä Wigreniltä sekä Pyynikin Käsityöläispanimolta oman Mortonki-tuotesarjan.
Syntyjään tamperelainen Vataja kertoi vierailullaan mm. mielenkiintoisia yksityiskohtia maamme pitkäaikaisimman yhtäjaksoisesti toimineen lihanjalostamon historiasta. Arvaatko, mitä Wigrenin tuotetta on valmistettu samalla reseptillä jo 100 vuotta?
Kuuntele haastattelun parhaat palat tästä:
Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu
lihanjalostus Suomi 100 tampere Yrjö Wigren oy
Etelä-Pirkanmaa 96,7
Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3
Kankaanpään seutu 106,7
Parkanon seutu 91,7
Tampere 107,8
Ylä-Pirkanmaa 91,5
Radio SUN on osa Pirmedioita.
studio@radiosun.fi
Mainosmyynti:myynti@radiosun.fi
Mainostrafiikki:radio@radiosun.fi
Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi
Radio SUN
Suvantokatu 13
33100 Tampere
Studio 010 5844 655
WhatsApp 043 2170 273
Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.