Päivän vieras

Tampereenkiäliset uutiset -näytelmän käsikirjoittaja Ilpo Rantanen: ”Tarjouksesta ei voinut kieltäytyä”

today20.2.2024

Background
share close

Pian 30 vuotta radionkuuntelijoita viihdyttäneet Tampereenkiäliset Uutiset taittuu ensi syksynä myös näyttämölle, kun Tampereen Komediateatterissa saa syyskuussa ensi-iltansa Ilpo Rantasen kirjoittama ja Marika Vapaavuoren ohjaama näytelmä. Käsikirjoittaja Ilpo Rantanen istahti näytelmän julkistamistilaisuudessa SUN Radion haastatteluun:

Idean taustalla on Ilkka A. Jokisen visio siitä, että uutisista tutut hahmot saavat kasvot, kertoo Rantanen. ”Hän otti yhteyttä pari vuotta sitten ja ehdotti, että lähtisin kirjoittamaan näytelmää. Tarjous oli sellainen, josta ei voinut kieltäytyä. Näytelmässä halutaan tuoda esille tamperelaisuuden ydintä ja rikasta hahmogalleriaa. Se on ollut haaste, sillä en ole aiemmin kirjoittanut näytelmiä. Mutta teksti on tekstiä, ja tarina on tarinaa – pyrimme luomaan valmista materiaalia, joka sopii näyttämölle.”

Vaikka ensi-iltaan on vielä aikaa, Rantanen ja tiimi ovat innoissaan tulevasta. ”Näytelmässä on romantiikkaa, mutta myös huumoria ja musiikkia. Toivottavasti se herättää katsojissa erilaisia tunteita ja välillä jopa naurua. Näytelmä on täysin tamperelainen, mutta toivomme, että se houkuttelee myös muualta katsojia. Haluamme avata ikkunan tamperelaiseen sielunmaisemaan ja näyttää, mistä tässä kaupungissa on kyse.”

Näytelmän ensi-ilta on Tampereen Komediateatterissa syyskuussa 2024.

Kuuntele Ilpo Rantasen haastattelu kokonaisuudessaan alta:

Hönttä, eli Ilkka A. Jokinen (vas.) ja Toippari, Harri Järvinen (oik.) saavat näytelmässä seurakseen myös Heikki Helan, jonka roolihahmo Räikkönen on ”kyä hyvä”.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

Katso myös nämä


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%