Päivän vieras

Tampereen uusi raitiovaunu esittelyssä!

today8.6.2020

share close

Tampereelle 23. toukokuuta saapunut lajinsa ensimmäinen raitiovaunu esiteltiin medialle maanantaina. Ratikat valmistavan Škoda Transtech Oy:n toimitusjohtaja Juha Vierros kertoi haastattelussamme projektin etenemisestä.

Tampereelle 23. toukokuuta saapunut lajinsa ensimmäinen raitiovaunu esiteltiin medialle maanantaina. Uuden raitiovaunun voi nähdä liikenteessä kesä-heinäkuun taitteesta alkaen. Tampereen Ratikka on 37,3 metriä pitkä, 3,6 metriä korkea ja 2,65 metriä leveä ja sen paino on ilman matkustajia 56,8 tonnia.

Tampereen Ratikka on tähän mennessä kooltaan suurin Pohjoismaissa valmistettu raitiovaunu. Kokonsa ja ominaisuuksiensa lisäksi vaunusta tekee erityisen se, että se on tamperelaisten kanssa yhdessä suunniteltu.

– Tampere on ollut meille erittäin miellyttävä yhteistyökumppani. Olemme saaneet todella paljon kehitettyä tuotetta yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Tampereen Raitiotie Oy:n kanssa, kertoo Škoda Transtech Oy:n toimitusjohtaja Juha Vierros toteaa.

Tampereen Ratikka on ensimmäinen Škoda Transtech Oy:n valmistama pikaraitiotievaunu. Yhtiö valmistaa raitiovaunuja yhteistyössä emoyhtiönsä kanssa Helsinkiin ja Tampereelle sekä Saksan Mannheimiin ja Berliinin Schöneicheen.

Valmista Ratikkaa Tampereella päästään ihailemaan syyskuussa, kun toinen vaunu saapuu. Ensimmäinen vaunu on monilta osin vielä keskeneräinen. Siitä puuttuu vielä osa ulkopuolen varustelusta ja mm. sisustusmateriaali.

Skoda Transtechin toimitusjohtaja Juha Vierros mediatilaisuuden tunnelmissa, Valtteri Kujansuun haastattelussa:

Kirjoittaja: Ilkka Lahti

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%