Päivän vieras

Pika-aituri Lotta Harala on huippukunnossa kauden tärkeimmällä hetkellä

Pika-aituri Lotta Harala on huippukunnossa kauden tärkeimmällä hetkellä

Kisakauden kohokohtien lähestyessä huippukuntoon päässyt Tampereen Pyrinnön yleisurheilija Lotta Harala kävi tiistaina SUN Radion Päivän vieraana Valtteri Kujansuun haastattelussa. Pika-aituri juoksi 28.6. Jämsänkoskella oman ennätyksensä 100 metrin aidoissa (13,15) alittaen samalla Berliinin EM-kisarajan (13,25).

Kilpailu pika-aitojen kolmesta EM-kisapaikasta kiristyy, ja laji on tällä hetkellä tasoltaan suomalaisittain kaikkein korkeimmalla. Edes miesten keihäänheitossa ei tällä kaudella ole odotettavissa neljää EM-rajan rikkojaa.

Myöskään neljää satasen aituria ei kisoihin päästetä, vaan paikkoja on jaossa korkeintaan kolme. Haralan lisäksi EM-rajan ovat alittaneet Nooralotta Neziri sekä Annimari Korte. Lisäksi Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske voi aiempien tuloksiensa perusteella rajan vielä rikkoa.

Neljä kotimaista huippua ottavat toisistaan mittaa Kalevan Kisoissa Jyväskylässä 19.-22.7., jossa Harala puolustaa Seinäjoella viime vuonna voittamaansa Suomen mestaruutta.

Yleisurheilun Berliinin EM-kisat järjestetään 7.-12.8. Kauden lopussa odottaa vielä Tampereella elo-syyskuun vaihteessa miteltävä Ruotsi-ottelu. Seuraavan kerran Joensuussa keskiviikkona 4.7. kisaavan Lotta Haralan haastattelun voit kuunnella tästä:

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>