Pirkanmaa

Piispantalossa raikuivat joululaulut kolmannen adventin kunniaksi

today17.12.2018

Background
share close
Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo isännöi kolmantena adventtina kahvikutsuja, joilla väki lauloi joululauluja. Säestäjänä oli hiippakuntakanttori Aija-Leena Ranta. Trumpettia soitti Lotte Nyberg. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo isännöi kolmantena adventtina kahvikutsuja, joilla väki lauloi joululauluja. Säestäjänä oli hiippakuntakanttori Aija-Leena Ranta. Trumpettia soitti Lotte Nyberg. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo laulatti yhteistyökumppaneita kolmantena adventtisunnuntaina Piispantalossa. Kutsuvieraat lauloivat Suomen Lähetysseuran Kauneimmat joululaulut 2018 -vihkosen lähes kannesta kanteen.

Piispa ja piispatar Matti ja Päivi Repo isännöivät sunnuntaina iltapäivällä perinteistä adventtijuhlaa Piispantalossa Pyynikillä. Vieraat saapuivat pääovesta, jonka yllä on teksti ”Adveniat regnum tuum.”

Funkkishenkisen virkatalon alakerran edustussalit täyttyivät laajan Tampereen hiippakunnan eri puolilta saapuneista kutsuvieraista. Tampereen hiippakunnassa on 45 seurakuntaa ja 3 seurakuntayhtymää. Matti Repo oli kutsunut kylään henkilöitä, joita hän on tavannut päättymässä olevan vuoden aikana.

Piispantalon vierassalia kaunisti tuuheaoksainen kuusi kynttilöineen. Matti Revon puhe keskittyi adventin eli joulun odotuksen ja varsinaisen joulujuhlan vertailemiseen. Hän luonnehti kuningasta, jota ihmiset odottavat koko maailman pelastajaksi. Hän kertoi Tansanian-matkastaan, jolla hän näki puiden istuttamisen merkityksen ja siunauksellisuuden.

Repo johti joululaulutuokiota. Yhteislaulut säesti hiippakuntakanttori Aija-Leena Ranta.

Juhlassa musisoi lisäksi Pirkanmaan musiikkiopiston opettaja, trumpetisti Lotte Nyberg. Hän toivoi soolojensa ohessa, että Tampereelta löytyisi vapaaehtoisia henkilöitä ja tahoja, jotka auttaisivat maahanmuuttajakoululaisia harrastuksien pariin.

– Kaupungissamme on hyvin paljon fiksuja ja lahjakkaita nuoria, joilla olisi haluja ja taitoja kehittää esimerkiksi musiikillisia taitojaan erilaisten harrastusten parissa. Toivoisimme hankkeellemme voimavaroja, Nyberg vetosi.

Laajan hiippakunnan alueelta: Pirkanmaalta, Kanta-Hämeestä ja Päijät-Hämeestä sekä osista Satakuntaa, Varsinais-Suomea sekä Keski-Suomea saapuneet vieraat saivat tutustua vuonna 1938 käyttöönsä vihittyyn Piispantaloon, joka on arkkitehti Gunnar Vahlroosin luomus. Ihmisiä kiinnosti kovasti esimerkiksi Anna Lena Hussin maalaama fresko, jonka aiheena on Luukkaan evankeliumin kohta: ”Älä pelkää, tästedes sinä saat saaliiksi ihmisiä.”

Piispa Matti Repo kertoi taannoisesta Tansanian-matkastaan, jolla hän näki, miten rakkaita ja tärkeitä puut ovat ihmisille. – Meille suomalaisille puut ovat itsestäänselvyyksiä, hän herätteli. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Piispa Matti Repo kertoi taannoisesta Tansanian-matkastaan, jolla hän näki, miten rakkaita ja tärkeitä puut ovat ihmisille. – Meille suomalaisille puut ovat itsestäänselvyyksiä, hän herätteli. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Ekumeeninen jouluateria maanantaina

Tänään maanantaina piispa Matti Repo sai jouluaterialle edustajia kristillisistä ja muista uskonnollisista yhteisöistä.

Repo ja vieraat koristelivat yhdessä Piispantalon joulukuusen.

– Meillä kaikilla uskonnollisilla yhteisöillä on yhteiset tavoitteet ihmisten auttamiseksi. On hyvä tavata ihmisiä ja kuulla kuulumiset, hän sanoi.

Yhteiseen pöytään istuivat edustajat Jokioisilla toimivasta tiibetinbuddhalaisesta Dharmakeskus Danakosha’sta, Tampereen bahá’i-yhteisöstä, Tampereen Islamin Keskuksesta (shiia-muslimit), Tampereen Islamilaisesta Seurakunnasta (Tampereen tataarien yhteisö), Myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkosta (mormonit), Helluntaiherätyksestä, Suomen Adventtikirkosta, Suomen Metodistikirkosta, Tampereen Babtistiseurakunnasta, Suomen Vapaakirkosta, Suomen ortodoksisesta

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%