Pirkanmaa

Yrityskauppa: Tamperelaiset 58-vuotias kello- ja kultaliike sekä 39-vuotias uniikkikorujen valmistaja yhteen

today13.3.2019 1

Background
share close

 

Yrittäjä Risto Kangasniemi (oik.) tunnetaan jalokivi- ja kelloharrastuksistaan, joista on tullut vuosikymmenien saatossa hänen ydinosaamistaan. Pirkan Kello Ky:n liiketoiminnan ostanut Jussi Andreasen iloitsee, että hänen yrityksensä pääsee uusille vesille, kuten kellomaailmaan. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Yrittäjä Risto Kangasniemi (oik.) tunnetaan jalokivi- ja kelloharrastuksistaan, joista on tullut vuosikymmenien saatossa hänen ydinosaamistaan. Pirkan Kello Ky:n liiketoiminnan ostanut Jussi Andreasen iloitsee, että hänen yrityksensä pääsee uusille vesille, kuten kellomaailmaan. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Kaksi kulta- ja kellokaupan vahvaa tamperelaista brändiyritystä yhdistyy. Jo 39 vuotta toiminut uniikkikoruistaan tunnettu Kultasepät Andreasen Oy on ostanut 58 vuotta Kangasniemen suvulla olleen Pirkan Kello Ky:n liiketoiminnot. Toimitusjohtaja Jussi Andreasen sanoo erikoiskaupan lippulaivojen täydentävän toisiaan. Hän on vakuuttunut siitä, että voimakkaasti kehittyvä ja kasvava maakunta tarvitsee tulevaisuudessakin kulta- ja kelloalan valtakunnallisestikin merkittäviä toimijoita.

Kultasepät Andreasen Oy ja Pirkan Kello Ky ovat toimialansa kärkiyrityksiä Tampereella.

Uniikeista koruistaan tunnettu Kultasepät Andreasen Oy toimii paraatipaikalla Hämeenkadulla. Pirkan Kello Ky on palvellut asiakkaitaan alusta lähtien Kuninkaankadulla. Molemmat erikoiskaupat jatkavat toimintaansa perinteisissä osoitteissaan.

Toimitusjohtaja Jussi Andreasen perustelee yrityskauppaa sillä, että kaksi juurevaa ja korkeatasoista yritystä täydentävät toinen toistaan.

Pirkan Kello Ky:n yrittäjä Risto Kangasniemi iloitsee siitä, että vanhalle perheyritykselle löytyi uudeksi isännäksi toimialaa vahvasti tunteva ja kehityshaluinen omistaja.

Eläkkeelle jäävä Kangasniemi tekee jatkossakin gemmologina eli jalokiviasiantuntijana töitä Pirkan Kellolle.

Kivijalkamyymälät ovat välttämättömiä

Niin Kultasepät Andreasen Oy:llä kuin Pirkan Kello Ky:llä on edustavat toimitilat Tampereen sydämessä.

Jussi Andreasenin mukaan molemmat toimipaikat ovat välttämättömiä ja tuiki tärkeitä.

– Andreasenilla ja Pirkan Kellossa on korkeatasoiset tuotteet, joihin asiakkaiden on voitava tutustua kaikessa rauhassa, hän perustelee.

– Lisäksi valikoimamme ovat runsaat ja monipuoliset. Jotta kaikki tuotteet pääsevät esille, on myymälöiden oltava tilavat ja viihtyisät.

Andreasenin mukaan yritys kehittää verkkokauppojaan, mutta niiden luonne on olla näyteikkunoina.

– Kun asiakas tilaa uniikin korun, sen suunnittelu, raaka-ainevalinnat ja kaikki keskustelut vaativat henkilökohtaista tapaamista, hän sanoo.

– Pirkan Kellossa on valtakunnallisestikin verrattuna laajat valikoimat huippuvalmistajien koruja, koriste- ja lahjaesineitä sekä kelloja. Ihminen haluaa tutkia, kosketella ja kokeilla tuotteita.

– Andreasenissa korjaamme koruja. Pirkan Kello on kuulu alan käsityöpalveluista. Kellojen korjaaminen on iso juttu. Kaikkea tätä varten tarvitsemme neliöitä.

Andreasen korostaa, että kauppatiloja kehitetään jatkossa.

– Haluamme olla toimialamme lippulaivoja, hän kiteyttää.

Ammattilaiset töissä

Korujen valmistaminen ja niiden myynti on osaavien ammattilaisten vastuullista työtä.

Yrityskaupassa molempien liikkeiden työntekijät säilyttävät työpaikkansa.

Jussi Andreasen teroittaa, että vastuullinen kauppa tarvitsee erikoisosaajat.

Kultasepät Andreasen Oy:ssä työskentelee viisi kultaseppää ja korumuotoilijaa.

Pirkan Kellon palveluksessa on kolme erikoismyyjä ja kelloseppä.

Pirkan Kello on toiminut vuodesta 1961 lähtien. Erikoiskauppa on vahva pirkanmaalainen brändi, joka houkuttelee asiakkaita kaikkialta valtakunnasta. Tähtien sota -elokuva nosti kansainväliseen  suosioon Lappoonian Avaruushopea-sarjan. Jussi Andreasen (vas.) ja Risto Kangasniemi sanovat laadukkaiden korujen löytävän ostajat aina. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Pirkan Kello on toiminut vuodesta 1961 lähtien. Erikoiskauppa on vahva pirkanmaalainen brändi, joka houkuttelee asiakkaita kaikkialta valtakunnasta. Tähtien sota -elokuva nosti kansainväliseen suosioon Lappoonian Avaruushopea-sarjan. Jussi Andreasen (vas.) ja Risto Kangasniemi sanovat laadukkaiden korujen löytävän ostajat aina. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Käsityötä ja korkeatasoisia raaka-aineita arvostetaan

Risto Kangasniemi ja Jussi Andreasen vakuuttavat suomalaisten arvostavan kello- ja kulta-alan mestarillisia ammattilaisia.

– Myös korkeatasoiset raaka-aineet ovat haluttuja, he tietävät.

Kangasniemen ja Andreasenin mukaan kuluttajien tietoisuus työn laadusta ja valmistusmateriaalien tasosta on lisääntynyt merkittävästi.

– Ihmiset ovat valmiita satsaamaan niin uniikkeihin töihin kuin mestarillisesti valmistettuihin brändiyrityksien tarjoamiin vaihtoehtoihin.

Kangasniemi ja Andreasen muistuttavat, että heidän myymälänsä saavat koko ajan asiakkaita eri puolilta Suomea ja jopa ulkomailtakin.

– Näkymät ovat valoisat, he kiteyttävät.

Tällä hetkellä asiakkaat suosivat valkokultaa ja hopeaa. Ne ovat muiden muassa hääparien tilaamien sormuksien suosituimmat valmistusmetallit. Rose- eli punakulta nostaa kovasti päätään. Kirkkaat kivet ovat kestosuosikkeja. Rubiineilla ja safiireilla on aina omat kannattajansa.

Risto Kangasniemi kertoo jalokivimaailman ottaneen hänet täysin pauloihinsa.

– Gemmologina työskenteleminen on kuin toimisi salapoliisina. Jokaisella kivellä on oma tarinansa. Olen työskennellyt jalokivien parissa vuodesta 1987 lähtien, Kangasniemi kertoo.

Kellot kiinnostavat ihmisiä

Risto Kangasniemi ihastelee ihmisten voimistuvaa kellorakkautta.

– Sellaisten ihmisten, jotka haluavat satsata korkeatasoiseen ja näyttävään aikarautaan, joukko kasvaa koko ajan. Nykyään on sellaisia henkilöitä, jotka ovat valmiita sijoittamaan rannekelloon jopa tuhansia euroja, hän kertoo.

Kangasniemi seuraa rannettaan kaunistavasta kellosta aikaa.

– Tämä kaunotar on itseni valmistama, hän iloitsee.

Kangasniemi pitää uransa merkkitapahtumana hetkeä, jolloin hän tutustui ja ystävystyi sveitsiläisen kellorakentajamestari Paul Gerberin kanssa.

– Hän on kansainvälisesti arvostettu guru. Gerber pitää kellokursseja, joille kerralla pääsee kolme osallistujaa. Olen saanut kunnian koota porukoita Suomesta ja viedä Zurichiin.

Kangasniemi sanoo maailmankuulujen kellomerkkien olevan suuressa huudossa myös Pirkanmaalla. Niiden menekki on hyvä.

– Asiakkaat arvostavat laatua.

Pirkan Kellon koruvitriinissä komeilee Björn Wekströmin Avaruushopea-sarjaan kuuluvat Planetaariset laaksot ja Darinan koru.

– Lapponian valmistamat ja George Lucasin Tähtien sota -elokuvan tunnetuiksi tekemät suomalaiskorut ovat erittäin haluttuja. Viime aikoina sellaiset hankkivat kaksi hyvin toisistaan erilaista asiakasta. Parikymppinen mies osti korun tyttöystävälleen, ja kunnioitettavassa iässä oleva 80-vuotias lady hankki sellaisen itselleen.

Kelloseppä Jukka Autio on  arvostettu kellojen korjaaja. Alan palvelut säilyvät Tampereella. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Kelloseppä Jukka Autio on arvostettu kellojen korjaaja. Alan palvelut säilyvät Tampereella. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%