Eduskuntavaalit Ylöjärvellä

”Avointen rajojen mukanaan tuomat rikkaudet, lasten raiskaukset ja terroriteot” – Tässä syyt, miksi kurulainen Matti Ylitalo lähti eduskuntavaalien ehdokaskilpaan

today21.3.2019

share close
Matti Ylitalo mukaan Suomi voisi paremmin, jos maahanmuuttoon sysätyt miljardit osoitettaisiin omien kansalaisten hyvinvointiin.

Ylitalo tunnetaan valtakunnallisesti kiistastaan Ylöjärven kaupungin kanssa ja protestistaan muuttaa Espanjaan.[/caption]

Kurulainen, Ylöjärven kaupungin ex-valtuutettu Matti Ylitalo on lähtenyt eduskuntavaalikilpaan sitoutumattomana Kansalaispuolueen riveissä. Ylitalo kertoo, että kimmokkeena ehdolle asettumiseen on toiminut paitsi hänen kokemuksensa yhteisten asioiden hoitamisessa mutta myös viime aikojen uutisointi ulkomaalaisten tekemistä rikoksista.

–  Minua on ketuttanut viime vuoden uutiset, jotka ovat olleet ihan hirveää luettavaa. Esimerkiksi nämä avointen rajojen mukanaan tuomat rikkaudet, lasten raiskaukset ja terroriteot, mies lataa.

– Ne miljardit, jotka me tungetaan vuodessa maahanmuuttoon, pitäisi ohjata lasten, vanhusten ja köyhien hyvinvointiin. Tilanne olisi korjattu vuodessa.

”Mielipiteitäni ei osteta”

Hän myös näkee, että Suomi tarvitsee päättäjikseen sellaisia henkilöitä, jotka pitävät kiinni mielipiteistään ja periaatteistaan – kuten hän itse.

– Minulla on selkäranka. Olen semmoinen, jonka mielipiteitä ei osteta minkäänlaisella rahamäärällä. Jonkun on mentävä lyömään nyrkkiä pöytään ja kertomaan, että näin tämä ei voi mennä.

Ylitalo kertoo, että ehdolle asettuminen vaati häneltä pitkällistä pohdintaa, sillä hänellä on muutenkin monta rautaa tulessa. Ylitalo pyörittää muun muassa 15 auton taksiyritystä, nettikauppaa ja ajoneuvojen vuokrauspalvelua.

– Pohdiskelin yhtälöä, että minulla on firma, perhe ja paljon työtä, että miten selviäisin. Mutta kaikki tuppaa järjestymään.

Puolueesta puuttuu hierarkia

Kansalaispuolue määräytyi Ylitalon puolueeksi pitkälti vaaliteemojensa vuoksi.

– Yksi syy oli esimerkiksi se, että perussuomalaiset eivät ole enää niin EU- ja Nato-kriittisiä. Minulla on jyrkemmät mielipiteet kuin heillä.

– Kansalaispuolueessa ei ole myöskään sellaista hierarkiaa, kuten persuissa aikanaan oli. Sellaisesta en välitä ollenkaan, sillä omassa firmassanikaan ei ole pomoa vaan kaikki ovat saman arvoisia.

Espanjan reissu oli protesti

Ylitalo tunnetaan myös paljon julkisuutta saaneesta tempauksestaan, jossa hän pakkasi perheensä mukaan, laittoi omaisuutensa myyntiin ja suuntasi Espanjaan. Yhdeksi syyksi muuttoon hän kertoi Suomen maahanmuuttopolitiikan.

Reissu Espanjassa kesti lopulta kolmisen kuukautta, minkä jälkeen Ylitalo palasi perheineen Suomeen.

– Se oli vain sellainen lyhytaikainen protesti. Ei sinne ollut koskaan tarkoitus jäädä pysyvästi. Media on värittänyt juttuja paluustani, vaikka asia ei mennyt ihan niin kuin kirjoitettiin, hän sanoo.

Irtisanomiskiista on vielä kesken

Ylitalon mukaan tutkinta Ylöjärven kaupungin ja hänen välisestään kiistasta on edelleen kesken.

Tapahtumat saivat alkunsa vuonna 2016, kun Ylöjärven kaupunginvaltuusto erotti kaupunginvaltuutettuna toimineen Ylitalon lautakunnista Facebook-kirjoittelun vuoksi. Useiden valtuutettujen mielestä Ylitalon kirjoitukset sisälsivät rasistista vihapuhetta ja väkivaltauhkauksia.

Ylitalo piti irtisanomista laittomana ja voitti oikeuskiistan Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa.

Ylitalon mukaan tällä hetkellä tutkitaan, syyllistyivätkö tietyt kaupungin luottamushenkilöt ja virkamiehet virkarikokseen hänen irtisanomisensa yhteydessä.

– Kirjoitteluuni vetoaminen oli vain tekosyy, kyllä juuret ovat syvemmällä ja sitä syytä oli etsitty jo pitkät ajat. Yritin ensin hyvällä, mutta suhtautuminen oli todella ylimielistä. Sitten päätin viedä asian eteenpäin, mistä he saavat saavat syyttää ihan itseään.Poliisi tutkii tätä nyt Suomen suurimpana kuntapäätöksen tekoon liittyvänä virkarikostutkintana. Paperinivaska on käynyt syyttäjällä asti ja hänkin totesi, että tämä on vedettävä loppuun asti.

– Suomen päätöksenteossa ei saisi esiintyä mitään mielivaltaisuutta, joten on toisaalta hyvä, että tällainenkin tapaus tuli, vaikka raskasta se on ollut, hän toteaa.

Kirjoittaja: Vilma Kaura

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%