Eduskuntavaalit Lempäälässä ja Vesilahdessa

"Työaikaa pitäisi lyhentää, niin jäisi enemmän aikaa rakastaa ja olla yhdessä peittojen alla"

"Työaikaa pitäisi lyhentää, niin jäisi enemmän aikaa rakastaa ja olla yhdessä peittojen alla"

Onko seuraava autosi sähkö- tai biokaasuauto? Yleisön mielipide oli vahva ei. Vain yksi kyllä näkyi katsomossa. – Mistä rahat, kommentoi useampikin äänestäjä yleisöstä.[/caption]

Vesilahden vaalipaneelissa syntyi vilkasta keskustelua niin sotesta, liikenteestä kuin työpäivän pituudesta. Yleisön kiistattoman huomion keräsi Vasemmistoliiton Satu Kosola, joka kommentoi puolueen vaaliohjelmassa olevaa tavoitetta lyhentää työpäivää kuuteen tuntiin päivässä.

– Kannatan kuuden tunnin työpäivää. Mieheni sanoo, että Suomessa syntyvyys laskee ihan vaan sen takia, että suomalaiset ovat liikaa töissä. Ei olla tarpeeksi peittojen alla. Jos otettaisiin vähemmän paineita työelämästä ja oltaisiin enemmän kotona, voitaisiin rakastaa enemmän ja olla lähekkäin enemmän.

Tunteita nostatti myös Nyt liikkeen Antti Härkönen, joka vertaili eri maiden toimia päästöjen pienentämiseksi.

– Kun katsotaan perspektiiviä ilmastonmuutokseen, Suomen osuus Euroopan päästöistä on 1,3 prosenttia, liikenteen päästöistä puhutaan 0,2–0,3 prosentista.  Suomi on tehnyt jo toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi vuodesta 2016, ja Suomi on ainoana maana vähentänyt päästöjä 5 prosenttia. Suurimmassa osassa muita maita päästöt ovat lisääntyneet. Euroopan päästöt ovat paljon pienemmät kuin Kiinan tai Yhdysvaltojen.  Tätä taustaa vasten meidän päästömme ovat niin minimaaliset, ettei niillä ole käytännössä mitään vaikutusta ilmastonmuutokseen globaalisti.

– Täällä voidaan ihan hyvällä omalla tunnolla jatkaa autoilua, myös yksityisautoilua. ilmastonmuutos on totta ja täytyy ottaa vakavasti. Suomalaiset voi siihen vaikutta kehittämällä sellaista teknologiaa, jota pystytään hyödyntämään päästöjen vähentämisessä globaaleilla markkinoilla, Härkönen totesi saaden heti perään tuiman vastakommentin.

Perussuomalaisten vaaliohjelmassa todetaan, että haitallinen ja yhteiskunnalle kalliiksi tuleva maahanmuutto pitää lopettaa. Perussuomalaisten Kirsi-Maarit Asplundin mukaan hädänalaisia pitää auttaa, mutta kyynärpäätaktiikalla tai isolla setelitukulla tulleille ei häneltä irtoa sympatioita.

– Olen valmis auttamaan apua tarvitsevia perheitä, mutta en nuoria miehiä, jotka lojuvat Keskustorilla merkkivaatteissa ja ottavat itsestään selfieitä, Asplund sanoi.

Miten kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen kommentoi autoveron poistoa? Mitä kritillisdemokraattien Mika Setälä sanoi 1 000 euron vauvarahasta? Lähteekö syntyvyys nousuun? Katso video.

Keskiviikkona pidetyn Vesilahden vaalipaneelin järjestivät Lempäälän-Vesilahden Sanomat ja Pirkan opisto.

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>