Eduskuntavaalit Lempäälässä ja Vesilahdessa

Numero kymppi oli enne

today15.4.2019

share close

Veijo Niemi (peruss.) Lempäälästä ja Kuljusta pääsi läpi eduskuntaan toisella yrittämällä. Kuva: Erkki Koivisto[/caption]

Lempäälän uusi kansanedustaja Veijo Niemi, 64, rikosylikonstaapeli Lempäälän Kuljusta sai onnekkaasti perussuomalaisten listan ehdokasnumerokseen kympin – ja suoriutui vaaleista kympin arvoisesti. Nappiin meni.

Oliko numero enne?

– Mistä tuon tietää, mies toteaa ykskantaan.

 

Veijo Niemi sai nyt eduskuntavaaleissa 3 702 ääntä ja kolmanneksi eniten Lempäälässä. Neljä vuotta sitten hän oli ensimmäistä kertaa ehdokkaana ja sai 2 936 ääntä päästen silloin Perussuomalaisten kolmannelle varasijalle.

Miten selität paremman vaalimenestyksesi ja läpimenosi?

– Viime kierrokselta opin tärkeitä asioita. En tehnyt nyt turhia asioita ja minulla oli vähän suurempi budjetti kuin vuonna 2015, Niemi luettelee.

 

Veijo Niemi kampanjoi hyvän Suomen ja hyvän Pirkanmaan puolesta. Mikä oli konkreettinen vaalilupauksesi?

– Niitä oli useita: Vanhusten asiat pitää saattaa kuntoon, työllä pitää voida tulla toimeen, toisen vaiheen koulutus pitää saada maksuttomaksi ja uravaihtoehtoja riittävästi.

– Nämä samat teemat pidän agendalla ollessani kansanedustaja, Niemi lupaa.

Korostit vaalikampanjassasi oikeudenmukaisuutta tärkeänä perustana, jolla suomalainen yhteiskunta pidetään hyvänä. Miten edistät oikeudenmukaisuutta kansanedustajana?

– Esimerkiksi siten, että vanhusten hoitajamitoitus ja palvelusetelin arvo on saatava riittävälle tasolle. Työllä pitää voida hankkia toimeentulo. On oltava työtä ja nuorille koulutusmahdollisuuksia.

 

Kun tulit Lempäälän kunnallispolitiikkaan, sait heti tuoreeltaan suuren äänisaaliin. Olit vuonna 2013 ääniharava 299 äänellä ja ääniharava myös vuoden 2017 vaaleissa 384 äänellä. Nyt kasvatit kannatustasi myös eduskuntavaaleissa. Mikä on salaisuutesi?

– Tunnollinen luottamustoimen hoito. Ihmiset näkevät, mitä asioita puollan ja vien eteenpäin. Tunnollisuuden lisäksi vahvuuteni on sitkeys asioiden hoidossa.

Pääsit nyt toisella yrittämällä eduskuntaan. Mihin valiokuntaan siellä haluaisit? Kiinnostaisiko sinua ministerin salkku, jos sitä tarjotaan ja Perussuomalaiset ovat hallituksessa?

– Perustuslakivaliokunta voisi olla mieluinen. Jos Perussuomalaiset menevät hallitukseen ja kutsu käy ministeriksi, olisi kunnia-asia ja velvollisuus ottaa tarjous vastaan.

 

Demarit aloittavat suurimpana hallitustunnustelut. Mistä kysymyksistä Perussuomalaisten ei pidä hallitusneuvotteluissa tinkiä?

– Se ovatko Perussuomalaiset hallituksessa, riippuu puolueiden yhteisistä ja eriävistä näkemyksistä, esimerkiksi haittamaahanmuutosta ja vaikkapa tietyistä verokäytännöistä. Työperäinen muutto maahan on ok, mutta ei vapaamatkailu yhteiskunnan piikkiin.

Kirjoittaja: Erkki Koivisto

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%