Eduskuntavaalit 2019, Pirkanmaa

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkoi vilkkaana Pirkanmaalla

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkoi vilkkaana Pirkanmaalla

Pirkanmaalla on äänestetty vilkkaasti tämänkertaisissa eduskuntavaaleissa.
Pirkanmaalla on äänestetty vilkkaasti tämänkertaisissa eduskuntavaaleissa

Kolmantena eduskuntavaalien ennakkoäänestyspäivänä eli tänään perjantaina kello 11 mennessä Pirkanmaan vaalipiirin äänioikeutetuista oli äänestänyt ennakkoon lähes  54 000 henkilöä eli 13,3 prosenttia äänioikeutetuista. Molemmat ensimmäiset ennakkoäänestyspäivät olivat lähes yhtä vilkkaita.

Yli 15 prosentin ennakkoäänestysvilkkauteen on jo ylletty Sastamalassa ja Parkanossa, kun taas Akaassa, Hämeenkyrössä, Kangasalla, Lempäälässä, Punkalaitumella, Urjalassa ja Ylöjärvellä alittuu koko valtakunnan taso eli 12,2 prosenttia äänioikeutetuista.

Pirkanmaa on manner-Suomen vaalipiireistä tähän mennessä eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen viidenneksi vilkkain. Kärkeä pitävät Lappi ja Satakunta, kun taas peräpään valvojia ovat tuttuun tapaan Uusimaa ja Helsinki.

Viime eduskuntavaaleissa vuonna 2015 Pirkanmaan äänioikeutetuista äänesti ennakkoon 34 prosenttia ja varsinaisena vaalipäivän 36,5 prosenttia. Pirkanmaan vaalipiirin äänestysprosentti 70,5 ylitti hienoisesti koko maan äänestysaktiivisuuden 70,1 prosenttia. Manner-Suomen vaalipiireistä viime eduskuntavaaleissa ahkerimmin äänestettiin Helsingissä (75,1 %) ja laiskimmin Savo-Karjalassa (65,5 %).

Näissä eduskuntavaaleissa voi äänestää ennakkoon kotimaassa tiistaihin 9.4. asti. Ennakkoäänestyspaikoista saa tietoa kotiin tulleesta
äänioikeusilmoituksesta sekä esimerkiksi aanestyspaikat.fi -sivustolta. Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 14.4.

PEKKA GESTRIN

Lähde:
https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV-2019/fi/aanestys1.html

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>