Päivän vieras

Ylöjärven valofestivaalit 23-25.1.2020

Ylöjärven valofestivaalit 23-25.1.2020

Paljon kiitosta ja viitisentuhatta kävijää kerännyt valotaidefestivaali Loiste Ylöjärvi saa jatkoa tammikuussa 2020. Valoteokset ja aluevalaistus ovat nähtävissä 23.–25.1.2020 päivittäin klo 18–22. Loiste Ylöjärvi järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, jolloin se avasi kaupungin 150-juhlavuoden.

Valotaideteoksia tulee viime vuodelta tutun kävelyreitin varrelle kaupungintalon aukiolta Kirkkopuiston ja Kirkkotanhuantien leikkipuiston kautta kirjasto Leijalle. Nyt myös kunnostettuna avattua Vanhaa Räikkää ja sen ympäristöä valaistaan.

Kaupungintalon aukiolle pystytetään interaktiivinen valotaideteos, jonka valot ja äänet liikkuvat katsojien liikkeiden mukaan. Kirjastolla puolestaan nähdään projisointia, joka saa Leijan hyllyineen liikkeeseen. Vanha Räikkä ja kirkko valaistaan niin, että ne loistavat vuoropuhelullaan valoa Kuruntien kulkijoille.

 

Haastattelussa kulttuurisihteeri Minna Vallin

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>