Päivän vieras

Digikahvilat alkavat Lempäälässä

Digikahvilat alkavat Lempäälässä

Ajatus digikahviloista Lempäälässä heräsi viime vuonna Lempäälän kunnan lähipalveluvaliokunnassa. Lähipalveluvaliokunnan tahtotilana oli saada ikäihmisille digikahvilatoimintaa Lempäälään. Lähipalveluvaliokunta järjesti viime vuonna kaksi kuntalaisfoorumia ja kuuli kuntalaisia digiasioista.

Näissä tilaisuuksissa syntyi ikäihmisten ja nuorten kanssa hyvää pohdintaa ja keskustelua siitä, minkälaisia digitaitoja iäkkäämmillä kuntalaisilla on ja mihin asioihin kaivataan apua. Nuorilta lukiolaisilta saatiin ideoita, miten ja missä digiopastusta voisi ikäihmisille tarjota ja yhtenä ehdotuksena nuorilta oli, että järjestetään kerran kuukaudessa säännöllisesti rentoja tapahtumia esim. kahviloissa tai kirjastossa. Lempäälän kunta otti asian hoitaakseen ja kokeilee nyt kevään 2020 ajan digikahvilatoimintaa Lempäälän kirjastoissa.

 

Haastattelussa tapahtumakoordinaattori Tiina Hildén

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>