Uutiset

Emerade-adrenaliinikyniä vedetään takaisin epävarman toiminnan vuoksi

Emerade-adrenaliinikyniä vedetään takaisin epävarman toiminnan vuoksi

Emerade-adrenaliinikyniä vedetään varotoimenpiteenä pois potilastasolta, tiedottaa Fimea. Kynissä on ilmennyt yksittäisiä tapauksia, joissa Emerade-kynä ei ole toiminut ensimmäisellä yrityksellä. Annoksen saaminen on saattanut vaatia voimakkaamman painalluksen tai useamman yrityksen.

Jos lääkkeen käyttäjällä on hallussaan mitä tahansa erää oleva Emerade-kynä, se on palautettava apteekkiin. Kyseessä ei ole vaihtokelpoinen valmiste. Korvaavan valmisteen saaminen edellyttää, että potilaalla on korvaavalle valmisteelle kirjoitettu lääkemääräys. Potilaan on hankittava uusi adrenaliinikynä ennen kuin Emerade-kynä palautetaan apteekkiin.

Jos olet Emerade-adrenaliinikynän käyttäjä:

  • Varmista ennen palauttamista, että sinulla on korvaava valmiste käytössäsi.
  • Ota yhteyttä hoitavaan lääkäriin saadaksesi lääkemääräyksen korvaavalle valmisteelle.
  • Palauta Emerade-kynä apteekkiin.

Myyntiluvan haltija on ohjeistanut apteekkeja lääkkeen palauttamiseen liittyvistä käytännön toimenpiteistä.

Emerade-kynää käytetään ensiapuna välitöntä hoitoa vaativissa vaikeissa, äkillisissä ja henkeä uhkaavissa allergisissa reaktioissa (anafylaktisessa sokissa), joiden aiheuttaja on esimerkiksi hyönteisen pisto tai purema, ruoka-aine, lääke tai fyysinen rasitus.

Fimea muistuttaa, että mikä tahansa adrenaliiniautoinjektori on tarkoitettu ensiavuksi. Potilaan on aina hakeuduttava hoitoon kynän käyttämisen jälkeen. Tilanteessa on soitettava hätänumeroon 112, hälytettävä ambulanssi ja mainittava tässä yhteydessä anafylaksia, vaikka potilaan oireet vaikuttaisivatkin olevan jo häviämässä. Käytetty autoinjektori on hyvä ottaa mukaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>