Koronavirus

Tuore tieto opetusministeriöstä: ”Lainsäätäjien toivomuksena tässä asiassa on, että sanamuotoja tulkittaisiin joustavasti” – Lähes kaikki akaalaiset lapset ovat jäämässä kotiin, opetusta annetaan Arvo Ylpön koululla ja Viialan yhtenäiskoululla

today17.3.2020

share close

Toijalan alueen opetus keskitetään kansallisten poikkeusolojen ajaksi Arvo Ylpön kouluun. Kuva: Mikko Peltoniemi[/caption]

Akaan vs. sivistysjohtaja Juha Alenius kertoi Akaan Seudulle tiistaina iltapäivällä, että kansallisten poikkeusolojen aikana keskiviikosta alkaen Akaa järjestää opetusta Toijalassa Arvo Ylpön koululla ja Viialassa Viialan yhtenäiskoululla.

Maan hallitus päätti maanantaina, että perusopetusta järjestetään niille 1.–3.-luokkalaisille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Akaassa on tulkittu hallituksen määräystä niin, että sama pätee myös esiopetuksessa oleviin lapsiin, koska esiopetus on Akaassa järjestetty osana sivistystoimea koulujen yhteydessä.

Muut oppilaat eli luokat 4­­–9 ja kaikki lukiolaiset ovat Akaassakin koronavirusepidemian vuoksi etäopetuksessa kotona.

Kylmäkoskelta ei ketään

Tiistai-iltapäivään mennessä akaalaisten lasten vanhemmat olivat ilmoittaneet vain muutaman kymmentä oppilasta lähiopetukseen. Heistä muodostetaan opetusryhmät Toijalaan ja Viialaan.

– Kylmäkoskelta olisi menty Viialaan, mutta tämänhetkisen tiedon mukaan Kylmäkoskella ei ole tarvetta. Juuri äsken tuli rehtorilta tieto, että tähän mennessä kukaan ei ole ilmoittautunut, vs. sivistysjohtaja Alenius kertoi tiistaina kello 13.

Kouluilla lähiopetusta antamassa on yksi opettaja per ryhmä ja mahdollisesti koulunkäynnin ohjaajia.

– Niin ohjaajien kuin opettajienkin osalta tehdään työvuoroja. Henkilökuntaa on riittävästi, Juha Alenius vakuuttaa.

Myös aamupäivä- ja iltapäivätoimintaa järjestetään kouluilla edelleen, ja siinäkin Akaassa pyritään ministeriön kansliapäällikön edellyttämään joustavuuteen.

– Jos on kriittisillä aloilla olevia, joilla päivä voi olla pitkäkin, useillekin ohjaajille varmaan löytyy hommia mitä tehdä tämän pitkän ajanjakson aikana.

Sanamuotoja tulkittava joustavasti

Juha Alenius oli tiistaina juuri puhunut puhelimessa opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikön Anita Lehikoisen kanssa ja kysynyt Akaan Seudun tiedustelemia tarkennuksia lähiopetuksen järjestämiseen poikkeusoloissa.

– Hän sanoi, että he ovat laatimassa listausta yhteiskunnan kannalta kriittisistä ammateista, ja se tulee olemaan hyvin kattava. Lainsäätäjien toivomuksena tässä asiassa on, että sanamuotoja tulkittaisiin joustavasti. Asia on niin kuin se on kirjoitettu, mutta työelämän vaatimuksiin pitää suhtautua ymmärtävästi, että vanhemmilla on mahdollisuus mennä töihin, Akaan lukion rehtori ja vs. sivistysjohtaja Alenius välitti ministeriön terveiset.

Akaan sivistysjohtaja Tero Kuusisto oli vielä tiistaina 17.3. virkavapaalla.

Kirjoittaja: Mikko Peltoniemi

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%