Koronavirus

Koronaviruksen aiheuttama ahdinko on lisännyt akaalaisten avunpyyntöjä diakoniatyölle – ”Tämä vaikuttaa kaikkein vähätuloisimpiin”

today1.4.2020

share close

Diakoniatyöntekijä Satu-Tuulia Halkosaaren mukaan diakoniatyöltä apua ovat kysyneet yksinyrittäjät, lomautetut sekä koululaisten ja kehitysvammaisten perheet. Kuva Tarja Antola[/caption]

Akaan seurakunnan diakoniatyöntekijä SatuTuulia Halkosaari huokaa viime päivien olleen melkoista härdelliä. Koronaviruksen aiheuttama ahdinko on lisännyt diakoniatyölle tulevia avunpyyntöjä.

Halkosaaren mukaan avun pyytäjissä on ollut tulonsa menettäneitä yksinyrittäjiä, lomautettuja ja vanhuksia. Myös ilmaisen kouluruuan poisjäänti oppilaiden siirryttyä pääosin etäopetukseen aiheutti aluksi yhteydenottojen tulvan. Samoja huolia on ollut kehitysvammaisten perheissä päivätoiminnan keskeydyttyä.

– Kyllähän tämä vaikuttaa kaikkein vähätuloisimpiin. Koulussa lapset ovat saaneet päivällä ruuan, jolloin kotona ei ole tarvinnut huolehtia kuin yhdestä ateriasta. Mutta nyt perheissä piti miettiä, mistä saadaan lapsille kaksi ateriaa. Onneksi Akaa sai tämänkin asian järjestettyä. Olen ylpeä Akaasta, Halkosaari kiittelee.

Akaan kaupunki on päättänyt järjestää ruuan kotiinkuljetuksen perheille, joille koululaisen ilmaisen kouluruuan poisjäänti aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia selvitä arjesta.

Seurakunnalta on mahdollista saada ruoka-avustusta osto-osoituksena kauppaan ja EU-ruokana. Päätöstä varten diakoniatyön viranhaltijat tarvitsevat asiakkaan taloustiedot.

Halkosaaren mukaan koronatilanne saa ihmiset kokemaan huolta ja epävarmuutta.

– Vanhukset ovat huolissaan, kuka heistä pitää huolta. Lisäksi kukaan ei tiedä, kuinka pitkään tämä jatkuu. Tilanne muuttuu ja uutta tietoa tulee yhteiskunnalta koko ajan.

Ruoka-apukeräys käynnissä

Koronatilanteen takia ahdinkoon joutuneiden akaalaisten auttamiseksi on käynnistynyt myös Akaan Nuorkauppakamarin ja Akaan seurakunnan organisoima ruoka-apukeräys.

Palmunlehvä-keräyksessä ovat mukana Allin Apu/Allin Pirtti, paikalliset K-kaupat ja S-marketit Toijalassa ja Viialassa sekä Tokmannin myymälä Kylmäkoskella. Lahjoittaja voi ostaa kyseisistä yrityksistä ruokalahjakortin, ja diakoniatyö jakaa lahjakortit tarvitseville talousselvitysten perusteella.

– Meillä on jonossa jo ihmisiä, jotka niitä tarvitsevat, Suvi-Tuulia Halkosaari kertoo.

Säärystimillä väriä ja lämpöä

Myös väriä ja lämpöä on tarjolla, sillä Akaan Seudun säärystinkilpailun osanottajilla oli mahdollisuus lahjoittaa työnsä hyväntekeväisyyteen. Diakoniatyöntekijä Satu-Tuulia Halkosaari vastaanotti viime tiistaina 12 lahjoitussäärystinparia edelleen jaettavaksi.

–  Säärystimet voidaan jakaa koronaan tai ylipäänsä johonkin tautiin sairastuneille sekä vanhuksille, jotka ovat yksin kotona. Säärystimet ovat heille konkreettinen lämpöinen viesti, Halkosaari sanoo.

Akaan seurakunnan diakoniatyöntekijät tavoittaa seuraavista numeroista: Satu-Tuulia Halkosaari 040 725 7418, Eeria Suontausta 040 709 1691, Marjo Perkiö 040 839 5975.

Akaan Seudun säärystinkisasta 12 työtä jatkaa hyväntekeväisyyteen seurakunnan diakoniatyön kautta. Satu-Tuulia Halkosaaren mukaan säärystimet tuovat väriä ja lämpöä saajilleen. Kuva Tarja Antola[/caption]

Kirjoittaja: Tarja Antola

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%