Päivän haastattelu

Lempäälässä toivotaan yhteistä vastuuta kunnan viihtyisyydestä ja nuorison hyvinvoinnista

today12.10.2021

Background
share close

Nuorison tekemä ilkivalta jatkuu edelleen Lempäälän kunnan alueella. Viime aikoina ilmoituksia ilkivallasta on tullut muun muassa keskustasta Kanavan koulun, Myllyrannan ja Lempäälän Aleksin alueilta sekä Kuljun ja Sääksjärven kouluilta. Ilkivalta on paikkojen rikkomista, roskaamista, töhrimistä ja tarpeetonta ”moporallia”, joista aiheutuu korjauskuluja ja häiriöitä kuntalaisille.

Sivistysjohtaja Nina Lehtinen kertoo, että ilkivaltaan osallistuvat ovat olleet alakouluikäisiä, nuorimmat noin 10-vuotiaita.

-Kun tyhjennetään vaahtosammuttimia autojen päälle tai siirretään epäasiallisia kuvia julkisille koneille niin kyllähän se herättää ison huolen siitä, että miten meidän lapset ja nuoret voivat. Ja laittaa miettimään, että miten me yhteistyössä voisimme tätä tilannetta kokonaisuudessa parantaa, pohtii Lehtinen.

Lempäälässä ilkivallasta on koitunut jo nyt tänä vuonna yli 40 000 euron korjauskustannukset. Lehtinen toivoo, että ilkivallan korjauskustannuksiin käytettävä raha voitaisiin ilkivallan korjauskustannusten sijaan käyttää nuorten hyvinvointiin.

Moniammatillinen työryhmä käsittelee ilkivaltaongelmaa ja etsii keinoja, joilla nuoret itse pääsisivät vaikuttamaan tilanteen paranemiseen, mutta työryhmä peräänkuuluttaa myös jokaisen aikuisen vastuuta puhuttaa nuoria ennaltaehkäisevästi ja puuttua havaittuun ilkivaltaan.

Lempäälän kunnan sivistysjohtaja Nina Lehtinen kertoo aiheesta lisää:

 

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%