Päivän haastattelu, Uutiset

Lempäälässä toivotaan yhteistä vastuuta kunnan viihtyisyydestä ja nuorison hyvinvoinnista

Lempäälässä toivotaan yhteistä vastuuta kunnan viihtyisyydestä ja nuorison hyvinvoinnista

Nuorison tekemä ilkivalta jatkuu edelleen Lempäälän kunnan alueella. Viime aikoina ilmoituksia ilkivallasta on tullut muun muassa keskustasta Kanavan koulun, Myllyrannan ja Lempäälän Aleksin alueilta sekä Kuljun ja Sääksjärven kouluilta. Ilkivalta on paikkojen rikkomista, roskaamista, töhrimistä ja tarpeetonta ”moporallia”, joista aiheutuu korjauskuluja ja häiriöitä kuntalaisille.

Sivistysjohtaja Nina Lehtinen kertoo, että ilkivaltaan osallistuvat ovat olleet alakouluikäisiä, nuorimmat noin 10-vuotiaita.

-Kun tyhjennetään vaahtosammuttimia autojen päälle tai siirretään epäasiallisia kuvia julkisille koneille niin kyllähän se herättää ison huolen siitä, että miten meidän lapset ja nuoret voivat. Ja laittaa miettimään, että miten me yhteistyössä voisimme tätä tilannetta kokonaisuudessa parantaa, pohtii Lehtinen.

Lempäälässä ilkivallasta on koitunut jo nyt tänä vuonna yli 40 000 euron korjauskustannukset. Lehtinen toivoo, että ilkivallan korjauskustannuksiin käytettävä raha voitaisiin ilkivallan korjauskustannusten sijaan käyttää nuorten hyvinvointiin.

Moniammatillinen työryhmä käsittelee ilkivaltaongelmaa ja etsii keinoja, joilla nuoret itse pääsisivät vaikuttamaan tilanteen paranemiseen, mutta työryhmä peräänkuuluttaa myös jokaisen aikuisen vastuuta puhuttaa nuoria ennaltaehkäisevästi ja puuttua havaittuun ilkivaltaan.

Lempäälän kunnan sivistysjohtaja Nina Lehtinen kertoo aiheesta lisää:

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>