Kaupallinen yhteistyö

Kotimaanmatkailu – Onko Suomessa matkustaminen kallista?

today29.6.2022

Background
share close

Suomesta löytyy hienoja lomakohteita eikä lomailu aina vaadi lomamatkan varaamista ulkomaille. Viimeisen parin vuoden aikana kotimaanmatkailu on kasvanut huomattavasti, mutta monen mielestä matkailu kotimaassa on kalliimpaa kuin ulkomailla. Lomabudjetin laskemisella sekä tarkemmalla loman suunnittelulla kulut pystyy kuitenkin pitämään kurissa.

Valitse lomakohde budjettisi mukaan

On selvää, että niin kotimaassa kuin ulkomailla saa rahaa kulumaan hotellihuoneisiin, illallisiin sekä elämyksiin. Ennen kuin teet tarkempia suunnitelmia tai varauksia, laske minkä verran olet valmis laittamaan rahaa lomamatkaan. Budjetin laatimisen jälkeen sinulla on realistinen käsitys siitä, millaisen hotellihuoneen voit varata? Kuinka pitkään voit olla reissussa ja mihin kohteeseen lomamatkallasi suuntaat?

Kun kotimaanmatkailun lomakohteet ovat selvillä, kannattaa aloittaa määrätietoinen säästäminen lomaa varten. Mitä aikaisemmin olet asialla, sen vähemmän sinun tarvitsee kuukautta kohden nipistää palkkatuloistasi säästöön. Pienemmällä budjetilla laadittu loma ei välttämättä vaadi kuin 50 euron tallettamista säästötilille, mutta jos lomamatkan haluaa tehdä ilman jokaisen euron laskemista voi olla, että säästöön tulee saada kuukaudessa noin 100 euroa.

Jos lomakassa näyttää säästöistä huolimatta hyvinkin kevyeltä, ei ole mitenkään tavatonta hakea lomaa varten ulkopuolista rahoitusta. Vakuudettomalla lainalla pystyy toteuttamaan hieman suurempaakin budjettia vaativan lomamatkan. Pikavipit sopivat rahoitusratkaisuksi jos tarvitset pienen lainan esimerkiksi lomalle tai johonkin muuhun hankintaan. Tyypillisesti loman lisäksi pikalainaa haetaan osamaksun tilalle, kun pesukone tai auto hajoaa äkillisesti. Pikavipin voi saada tilille jopa saman päivän aikana hakemuksen täyttämisestä ja lainaa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä. Vakuudettoman lainan korko on 4,19 – 20 prosenttia kun vastaavasti osamaksukaupassa lainan nimellinen vuosikorko voi olla jopa korkeampi kuin 20 prosenttia.

Matkustaminen Suomessa edullisesti

Suomesta löytyy useita hyviä matkakohteita, jotka voi toteuttaa pikkurahalla.

Leirintäalueella voit yöpyä teltassa hyvinkin huokeaan hintaan, mutta samalla sinulla on käytössäsi alueen palvelut, josta voi parhaassa tapauksessa löytyä mukava hiekkaranta.

Muita edullisia kohteita Suomessa ovat upeat kansallispuistot sekä suuremmat kauppakeskukset, joiden ympäristössä on perheille suunnattua toimintaa kuten tivoli. Läheltä saattaa löytyä myös nuorille suunnattu Pumptrack rata ja skeittirata. Radalla voi kulkea erikokoisilla pyörillä, rullalaudoilla, rullaluistimilla tai potkulaidoilla, jotka on helppo ottaa mukaan lomamatkalle lähtiessä. Tutustukaa perheen kanssa Suomesta löytyviin Pumptrack ratoihin ja suunnatkaa lomamatka lähellä oleviin kohteisiin. Ratojen käyttö on maksutonta kaikenikäisille.

Kirjoittaja: Mainostajan Sisaltoa

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%