Kaupallinen yhteistyö

Lainojen yhdistäminen – totta vai tarua?

today1.8.2022

Background
share close

Mitä ajatuksia lainojen yhdistäminen herättää? Se ei välttämättä tule kovinkaan monelle mieleen varteenotettavana vaihtoehtona, sillä lainojen yhdistäminen saattaa kuulostaa työläältä ja kalliilta prosessilta. Miten yhdistelmälaina siis todellisuudessa toimii ja mitkä oletukset osoittautuvat vääriksi?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useamman lainan, rahoitussopimuksen, kulutusluoton tai jopa luottokortin yhdistämistä yhdeksi lyhennettäväksi lainaksi. Käytännössä velan määrä ei muutu, mutta yhdistämällä lainat on mahdollista saada uusi sopimus paremmilla ehdoilla ja selkeyttää omaa taloutta maksamalla takaisin vain yhtä lainaa yhteen paikkaan.

Mitkä yhdistelmälainaan liittyvät väitteet siis ovat totta ja mitkä tarua?

 

1. Lainojen yhdistäminen on vaikeaa

Tarua. Lainojen yhdistäminen on vaivatonta ja nopeaa, ja yhdistelmälainan hakeminen ja lainan saaminen hoituu tavallisesti saman päivän aikana.

Kun olet laskenut yhdistettävän lainan määrän, voit täyttää saamallasi summalla, kuitenkin korkeintaan 60 000 € lainahakemuksen. Saat lainatarjoukset jo samana päivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä ja voit vertailla saamiasi tarjouksia.

Jos hyväksyt tarjouksen, saat uuden lainan tilillesi, ja sitä maksat sitten pois. Jatkossa lyhennät vain yhtä, edullisempaa lainaa.

 

2. Lainojen yhdistäminen säästää kuluissa

Totta. Yhdistelmälaina säästää kuluissa parillakin eri tavalla.

Yhdistelmälainalla säästää lainakustannuksissa, kun useiden lainojen laskutuslisien ja tilinhoitomaksujen sijaan maksettavana on vain yhden lainan tuottamat kulut. Sortterin asiakkaat säästävät keskimäärin 277 euroa kuukaudessa lainanhoitomenoissa yhdistäessään lainat.

Yhdistämällä lainat myös lainan korko on usein matalampi kuin yksittäisten pienten lainojen.

 

3. En voi yhdistää haluamiani lainoja

Tarua. Yhdistelmälainalla voit yhdistää haluamasi lainat, luotot sekä maksusopimukset aina 60 000 euroon asti. Voit myös yhdistää lainat osittain.

Useat lainasopimukset on mahdollista yhdistää myös osittain, jos lainatarjous ei riitä kaikkien lainojen siirtämiseen uuden sopimuksen alle. Tällaisessa tapauksessa lainojen yhdistäminen kannattaa aloittaa niistä lainoista, joissa kulut ovat suurimmat.

Huomaa kuitenkin, että asuntolainat kannattaa yleensä jättää yhdistelmälainan ulkopuolelle tai yhdistää asuntovakuudellisena lainana, sillä niiden korko on usein vakuudettomia lainoja matalampi.

 

4. Yhdistelmälainalle ei saa maksuvapaata

Totta ja tarua. Maksuvapaan tarjoaminen riippuu lainantarjoajasta.

Osa pankeista ja rahoituslaitoksista myöntää maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia. Lainatarjouksen yhteydessä on mahdollista nähdä tieto siitä, tarjoaako lainantarjoaja maksuvapaata.

 

 5. Oma pankki tarjoaa aina halvimman yhdistelmälainan

Totta ja tarua. Saatat saada parhaimman lainatarjouksen omasta pankistasi, mutta vain vertailemalla lainantarjoajia voit saada varmuuden asiasta.

Jo itsessään lainojen yhdistäminen tuo säästöjä, mutta edullisimman yhdistelmälainan saat, jos kilpailutat samalla lainantarjoajat.

Lainan siirto pankista toiseen on mahdollista ja voi tuoda suuriakin säästöjä. Käytännössä lainan siirto tarkoittaa aiemmin otettujen lainojen siirtämistä parempia ehtoja tarjoavaan pankkiin. Lainojen yhdistäminen onnistuu samalla lainan siirron yhteydessä.

Sortterin ilmaisessa vertailupalvelussa paitsi siirrät muualta otetut kulutusluotot ja osamaksut, myös kilpailutat lainanantajat. Yhdistä lainat ja selkeytä talouttasi lyhentämällä jatkossa vain yhtä, edullisempaa lainaa.

Kirjoittaja: Mainostajan Sisaltoa

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%