Kaupallinen yhteistyö

Lainavertailu voi tuoda merkittäviä säästöjä

today12.1.2023

Background
share close

Lainojen hakeminen tapahtuu tänä päivänä suurelta osin internetin kautta. Tämä koskee erityisesti vakuudettomia kulutusluottoja, jotka nykyään haetaan lähes aina netistä.

Kaikilla suurilla ja pienillä pankeilla ja rahoituslaitoksilla on nettipalvelunsa, joista kuluttajat voivat hakea lainaa. Pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat lainanhakijoiden huomiosta, tarjoamalla toinen toistaan houkuttelevammalta vaikuttavia lainoja.

Kilpailu on lisännyt tarvetta uudenlaisille lainojen vertailupalveluille, sillä lainojen kuluissa ja ehdoissa on suuria eroja. Vakuudeton kulutusluotto on yksi yleisin lainatyyppi. Näiden luottojen avulla mahdollistetaan arjen suurten ja pienten hankintojen tekeminen. Vakuudettomalla kulutusluotolla voi paikata myös äkillistä rahoitustarvetta, jota esimerkiksi hintojen nousu voi aiheuttaa.

Lainojen vertailupalvelussa voit yhdellä hakemuksella saada yli 30 lainatarjousta muutamassa minuutissa. Lenders.fi auttaa sinua vertailemaan lainat kuluttomasti, ilman sitoumuksia. Lainat eroavat toisistaan suuresti ehdoiltaan ja kuluiltaan. Lainavertailun avulla voit varmistaa, että saat aina parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Mitä ehtoja ja kuluja vakuudeton laina sisältää?

Vakuudeton laina sisältää muiden lainojen tavoin erilaisia ehtoja. Keskeisimmät lainaehdot ovat korko ja takaisinmaksuaika. Nämä kaksi ehtoa määrittävät toisiaan ja myös lainaan sisältyviä kuluja. Yleensä mitä pidempi laina-aika, sitä pienempi kuukausierä, mutta vastaavasti kulut kasvavat pitkässä juoksussa. Nimelliskorko tarkoittaa lainaan sidottua prosentuaalista korkoa. Koron lisäksi lainaan saattaa sisältyä myös muita kuluja, kuten avausmaksu ja tilinhoitopalkkiot.

Nimelliskorko ja sen päälle tulevat kulut muodostavat kokonaisuuden, jota kutsutaan lainan todelliseksi vuosikoroksi. Lain mukaan lainan vuosittainen nimelliskorko saa olla enintään 20 %. Tämän lisäksi lainaan saa sisältyä enintään 150 euron edestä vuosittaisia kuluja.

Miksi lainojen vertailu kannattaa?

Vakuudeton kulutusluotto on yksi suosituimmista lainamuodoista tänä päivänä. Pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat kynsin ja hampain asiakkaista, jonka seurauksena lainojen markkinointi on usein varsin ruusuisten kuvien maalailua.

Lainojen todelliset kustannukset eivät paljastu markkinoinnista, sillä korkolaskelmat ovat vain esimerkkejä. Lainan korko ja kulut perustuvat aina henkilökohtaiseen lainatarjoukseen ja vaihtelevat sinusta tehtävän luottoarvion mukaan.

Lainojen kilpailuttaminen antaa objektiivisemman kuvan tarjolla olevista vaihtoehdoista kuin markkinointi. Lainavertailun avulla voit nopeasti ja helposti selvittää millaisia lainoja sinun on mahdollista saada.

Miten lainavertailu tapahtuu?

Lainojen kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa. Sinun tehtävänäsi on täyttää lainahakemus, jossa kysytään tyypillisiä lainahakemuksen kysymyksiä, kuten tietoja tuloistasi, työpaikastasi, asumisesta ja nykyisistä lainoistasi.

Hakemus kannattaa täyttää huolella, sillä mahdollisesti saamasi lainatarjoukset perustuvat suurelta osin hakemuksessa antamiisi tietoihin. Hakemuksen tietojen lisäksi luotonantajat tarkastavat luottotietosi. Aktiivinen maksuhäiriömerkintä estää usein lainansaannin.

Saat henkilökohtaisen lainatarjouksen

Hakemuksen jättämisen jälkeen saat yleensä muutamassa minuutissa ensimmäiset lainatarjoukset. Lainatarjouksien korko ja kulut määräytyvät luotonantajien riskiarvioinnin mukaan. Mitä paremmin olet hoitanut raha-asiasi aikaisemmin, sitä paremmilla ehdoilla lainaa sinulle tarjotaan.

Lainatarjoukset esitetään sinulle vertailupalvelussa, jossa voit suodattaa niitä esimerkiksi todellisen vuosikoron perusteella. Lainojen hakeminen ei sido sinua mihinkään. Sen sijaan verkkopankkitunnuksien avulla hyväksymä lainatarjous on sitova.

Valitse tilanteeseesi sopivin laina

Luotonantaminen on pankeille ja muille rahoituslaitoksille liiketoimintaa, joka perustuu voitontavoitteluun. Mitään ilmaisia lounaita lainat eivät siis ole. Lainan kulut muodostuvat korosta ja muista lainan päälle tulevista maksuista.

Pelkän koron sijaan kannattaa kiinnittää huomio lainatarjouksen todelliseen vuosikorkoon, jossa on huomioitu kaikki lainan vuosittaiset kulut.

Todellisen vuosikoron kohdalla on järkevää tutkia mistä se muodostuu, eikä katsoa pelkästään kokonaissummaa. Tämä luku sisältää esimerkiksi lainan avausmaksun, joka maksetaan vain kerran (ei vuosittain).

Kulujen lisäksi on tärkeä miettiä kuukausierän suuruutta. Valitse laina sellaisella kuukausierällä, josta selviät tiukoissakin tilanteissa. Voit halutessasi lyhentää lainaa kuukausierää suuremmalla summalla.

Kirjoittaja: Mainostajan Sisaltoa

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%