Kaupallinen yhteistyö

Lainanhakijan muistilista – näin rahoitat yllättävät menot fiksusti

today20.1.2023

Background
share close

Huomioimalla tärkeimmät pikalainaan ja sen hakemiseen vaikuttavat tekijät voit luottaa, että saat sitä, mitä tilaat ja vieläpä mahdollisimman edulliseen hintaan. Lue alta tärkeimmät kohdat ja paina ne mieleesi, kun lähdet lainanottoa suunnittelemaan.

Arvioi pikalainan tarve ja ajankohtaisuus

Aika harvoin kodin pintaremontti, tai veneen osto, joihin lainaa myös helposti haetaan, ovat sellaisia menoja, jotka tulevat yllättäen ja varoittamatta. Yllättävissä menoissa on yleensä kyse pienemmistä summista ja ennalta arvaamattomat tilanteet voivat osua kenen tahansa kohdalle, se on elämää.

Jos aikeenasi on turvautua ulkopuoliseen rahoitukseen, on ensisijaisen tärkeä miettiä lainakohteen tarpeellisuutta. Eli sitä, saatko pikalainaa, ei kannata murehtia, vaan aivan aluksi on hyvä keskittyä siihen, mihin lainaa tarvitset ja onko se todella jotain, mitä et voi ohittaa. Joskus lainanottopäätös on hyvin selkeä ja yksinkertainen, eikä pohdittavaa juuri ole. Jos mieltäsi sen sijaan kaihertaa yksikin mutta, on parempi nukkua yön yli ja tarkastella päätöstä uudestaan, kirkkain ajatuksin.

Toisaalta voit myös miettiä, onko hankinta tai kohde sellainen, jota voisi siirtää myöhemmäksi, kun taloudellinen tilanteesi mahdollisesti sallii sen paremmin. Esimerkiksi impulssiostokset kuten alennusmyynnistä löytyneet upeat kengät tai kimppamatka kavereiden kanssa ovat sellaisia, joita ei yleensä lainalla kannata rahoittaa, niin paljon kuin ne mielihyvää tuottavatkin.

Tehokas takaisinmaksu takaa pienimmän loppusumman

Pienten lainojen takaisinmaksu ei useinkaan ole ylitsepääsemättömän haastava toteuttaa, tämän vuoksi useat lainapankit myöntävät lainaa myös pienituloisille. Vakuudettoman pikalainan tai pikavipin voi jakaa useammalle vuodelle, jolloin kuukausierät hoituvat usein kuin huomaamatta. Pidä kuitenkin mielessä, että pitkällä takaisinmaksuajalla myös lainan ylimääräiset kulut kasvavat ja lopputuloksena voi olla hyvinkin paljon arvokkaampi hankinta, kuin miltä se alun perin vaikutti.

Jos et halua olla naimisissa pankin kanssa loputtomiin, suunnittele takaisinmaksuaika siten, että minimoit se mahdollisimman lyhyeksi. Yleinen muistisääntö on, että käteen jäävistä kuukausituloista maksimissaan noin 25–30 % on sopiva lainasumman kattamiseen. Luku ei ole kiveen hakattu, mutta suuntaa antava. Tällaisella maksuerällä rahaa jää riittävästi muihinkin elämisen kuluihin.

Vältä sarjalaskutus ja säästä kuluissa yhdistelylainalla

Jos olet aiemmin turvautunut lainoihin kattaaksesi kuluja, on hyvä tarkistaa, voisiko uusi laina kattaa molemmat lainat edullisemmin, kuin että maksat kahta tai useampaa lainaa samanaikaisesti. Voi hyvin olla, että nykyiset lainaehdot ovat paremmalla tasolla kuin aiempien lainanottojesi aikaan. Tai onko elämäntilanteesi kenties muuttunut? Jos asut nykyisin puolison tai kumppanin kanssa, hän voi ryhtyä kanssahakijaksi ja näin saatte todennäköisemmin parempia lainatarjouksia. Lainamyöntö on aina henkilökohtaisiin hakijatietoihin suhteutettu; paremmalla tulotasolla on mahdollista saada edullisempaa lainaa.

Muista että yhdistelylainat kattaa kaikki luottokorttien luotot ja verkkokaupoissa tehdyt osamaksut, joten voi yhdistää ne kaikki saman lainan alle ja välttää näin useat erilliset lainanhoitokulut. Yhdistelylainalla säästöt voivat nousta useisiin kymmeniin euroihin. Helpotat myös arkeasi maksamalla lainoja yhdellä eräpäivällä ja lisäksi lainasuunnitelman etenemistä on helpompi hahmottaa.

Nopeuden ollessa etusijalla unohda turhat luottokorttitilaukset

Jos tarve rahalle on sellaista laatuaan, että se tarvitsee nopeita ratkaisuja, eikä hallustasi löydy esimerkiksi luottokorttia, ei missään nimessä kannata tuhrata aikaa korttien tilaamiseen. Kortin tilaus ei yleensä hoidu aivan päivän parin sisällä, sillä ensin postitetaan kortin PIN-koodi ja vasta sen jälkeen itse kortti. Pikalainahakemukseen menee yleensä muutama minuutti, samoin kuin tarjousten saapumiseen sähköpostilla. Kun päätös sopivasta lainasta on tehty ja allekirjoitettu, rahat voivat nopeimmillaan saapua tilillesi saman pankkipäivän aikana.

Fiksuakin fiksumpi pikalainojen kilpailutus

Jotta et kiireessä kompastuisi ensimmäiseen vastaantulevaan oljenkorteen, on hyvä pitää mielessä, että fiksuin lainaratkaisu on se, josta maksat vähiten. Parhaaseen tulokseen pääset nojautumalla netistä löytyviä ammattitaidolla kehitettyihin lainanvertailu- ja kilpailutussivustoihin. Nämä sivut on kehitetty siten, että lainanottaja saa mahdollisimman vähällä vaivalla mahdollisimman monen lainanmyöntäjän tarjoukset yhdellä kertaa. Toinen helppoutta tuottava asia on se, että hakuprosessi on erittäin selkeästi suunniteltu, jolloin sellaisenkin hakijan, joka ei ole perinpohjaisesti lainoihin perehtynyt, voi turvallisesti lainaa hakea. Voit näppärästi vertailla eri kilpailutussivustoja täällä: https://bonuspanda.com/fi/ .

Kirjoittaja: Mainostajan Sisaltoa

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%