Pirkanmaa

Lassi Kaleva haluaa PS:n kolmanneksi varapuheenjohtajaksi

today9.8.2023

Background
share close
Tamperelainen Lassi Kaleva tuo lisäväriä PS:n kolmannen varapuheenjohtajan valintaan. Kaleva hakee nyt paikkaa. (Kuva: Rami Marjamäki)
Tamperelainen Lassi Kaleva tuo lisäväriä PS:n kolmannen varapuheenjohtajan valintaan. Kaleva hakee nyt paikkaa. (Kuva: Rami Marjamäki)

Perussuomalaisten tulevana viikonloppuna Tampereella pidettävä puoluekokous saa uutta väriä. Tamperelainen Lassi Kaleva on päättänyt viime metreillä pyrkiä PS:n kolmanneksi varapuheenjohtajaksi. Hän on Tampereen kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmänsä puheenjohtaja, kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja, maakuntahallituksen varapuheenjohtaja ja aluevaltuutettu.

Puheenjohtajaksi on ehdolla istuva puheenjohtaja Riikka Purra.

Ensimmäistä varapuheenjohtajuutta tavoittelee Leena Meri.

Toista varapuheenjohtajuutta hakee Mauri Peltokangas.

Kolmannen varapuheenjohtajan paikka kiinnostaa Jeppe Isbergia, Pasi Liukkosta ja Sebastian Tynkkystä sekä nyt kisaan heittäytynyttä Lassi Kalevaa.

Tamperelainen vaihtoehto kehiin

– Koska puolueen puheenjohtajistossa ei koskaan ole ollut tamperelaista edustusta, niin olen lupautunut olemaan käytettävissä kolmanneksi varapuheenjohtajaksi, kun sitä minulta yksittäiset puolueen jäsenet toistuvasti ovat kyselleet, Lassi Kaleva perustelee ilmoittautumistaan.

Kaleva uskoo, että Tampereen ja Pirkanmaan näkemysten huomioon ottaminen puolueen korkeimmalla tasolla tuo perussuomalaisuuden lähemmäksi paikallisia asukkaita Pirkanmaalla.

– Perussuomalaiset ovat maan hallituksen toiseksi suurin puolue. PS:n puheenjohtajisto käyttää omalta osaltaan valtaa puolueessa. Vien puolueen johtoon ja maan hallitukseen tietoa Pirkanmaan ongelmista ja tarpeista vaikkapa soteen, liikenneratkaisuihin ja yritysten toimintaympäristöön liittyen, Kaleva syventää.

Kaleva korostaa, että Pirkanmaan kasvukeskus on merkitykseltään äärimmäisen tärkeä Suomelle.

– Pirkanmaa on tärkeä osa perussuomalaisten valtakunnallista menestystä. Puolueen tiukan ytimen päätöksentekoon, puolueen asioiden valmisteluun ja puolueen strategian kehittämiseen tulee saada laajasti näkemystä koko Suomen alueelta, myös Pirkanmaalta, Kaleva miettii.

– Vahvuutenani on laaja poliittinen kokemus niin järjestötoiminnassa kuin toimimisesta Tampereen perussuomalaisten valtuustoryhmän pitkäaikaisena puheenjohtajana. Kokemusta on myös edelleen istuvana jäsenenä suuren kaupungin kaupunginhallituksen varapuheenjohtajistossa, maakuntahallituksen varapuheenjohtajistossa ja Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallituksessa.

– Perussuomalaiset ovat nyt oppivuosien jälkeen salonkikelpoinen puolue, kun vanhatkin kirjoitukset on laajasti ja yksityiskohtaisesti käsitelty. Mutta puolue tarvitsee lisää salonkikelpoisuutta. Omana vahvuutenani on maltillinen esiintyminen ja puhetapa myös haasteellisissa teemoissa. Tuon puolueen käyttöön ja puolueen syvimmän ytimen käyttöön myös laajat verkostoni ja kykyni tehdä yhteistyötä niin yhteistyökumppaneiden kuin muiden puolueiden kanssa, Kaleva miettii.

Kalevan mielestä puolue tarvitsee vahvoja johtajia, jotka varmistavat puoluetoiminnan jatkon.

– Tampereella oli aikoinaan valtuustoryhmän ja paikallisyhdistyksen välillä vuosia kestänyt ja toiminnan halvaannuttanut sotatilanne, jonka sovittelin uutena puheenjohtajana. Näin olen valmis toimimaan myös koko Suomen alueella, Kaleva kertoo.

– Ymmärrän kentän tarpeet ja olen valmis viemään kentän viestiä puolueen johtoon. Ymmärrän suuren ja kehittyvän organisaation johtamisen haasteet ja olen valmis viemään viestiä myös puolueen johdolta kentälle. Ymmärrän poliittisen toiminnan realiteetit ja olen valmis omalta osaltani viemään viestikapulaa eteenpäin.

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%