Kaupallinen yhteistyö

Näin päivität lastenhuoneen sisustuksen helposti ja nopeasti

today10.11.2023

Background
share close

Haluatko päivittää lastenhuoneen ilmettä, mutta aika ei riitä tapetointiin tai budjetti koko kalustuksen uusimiseen? Tästä artikkelista löydät kivat vinkit, joilla saat lastenhuoneen sisustuksen päivitettyä helposti ja nopeasti. 

Vaihda lastenhuoneen värimaailmaa

Usein lasten lelut, tekstiilit ja huonekalut ovat värikkäitä, mikä on tietysti kiva juttu. Liiallinen värikkyys tai yhteensopimattomat värisävyt tekevät kuitenkin siististäkin lastenhuoneesta helposti kaoottisen oloisen.  

Ratkaisu on helppo: päivitä huoneen ilmettä vaihtamalla verhot, tyynynpäälliset tai matto värimaailmaltaan yhtenäisiin vaihtoehtoihin. Saat luotua harmonisen ilmeen valitsemalla lastenhuoneeseen kolme tai neljä väriä. Pohjaväriksi kannattaa valita lattian tai seinien mukaan neutraali sävy, kuten valkoinen, harmaa tai beige. 

Valitse seuraavaksi perusväri, jota suurin osa isoista lastenhuoneen esineistä edustaa. Isot peitot, verhot ja matot kannattaa valita perusvärin mukaan. Valitse lopuksi 1 – 2 tehosteväriä, joilla voit piristää lastenhuoneen ilmettä. Tehostevärit voivat ilmetä kuvioina isoissa tekstiileissä tai tulla esiin pienemmissä esineissä, kuten koristeissa tai tyynyissä. Valitsemaasi värimaailmaan sopivat lastenhuoneen tekstiilit voit tilata Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. 

Lastenhuoneen valaisin vaikuttaa tunnelmaan

Onko lastenhuoneessa liian hämärää vai häiritseekö turhan kirkas valaistus? Uusi lastenhuoneen valaisin voi antaa huoneelle aivan uuden tunnelman. Kattovalaisin on tyypillisin lastenhuoneen valaisin, mutta valaistukseen on muitakin vaihtoehtoja. 

Voit käyttää lastenhuoneessa kattovalaisimen lisäksi valosarjoja, pöytävalaisimia tai yövaloja. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löytyy sisustukseen sopiva lastenhuoneen valaisin esimerkiksi Dalber-, Candellux- ja Milagro-merkiltä. Yövalo on myös kiva lahjaidea, joka sopii eri ikäisille lapsille. 

Hauskat ja monikäyttöiset huonekalut

Et ehkä halua uusia kaikkia lastenhuoneen kalusteita, mutta yksittäinen hankinta voi jo tuoda ison muutoksen sisustukseen. Jos olet hankkimassa lapselle uutta sänkyä, panosta sänkyyn, joka sopii sisustukseen ja tarjoaa myös säilytys- tai leikkitilaa. Korotetun sängyn alla voi olla esimerkiksi leikkimökki. 

Mikäli lastenhuoneessa on lattiatilaa, voit harkita esimerkiksi säkkituolin tai leikkiteltan hankkimista. Säkkituoli tarjoaa kivan paikan satukirjan selailuun ja leikkitelttaa voi käyttää myös rauhoittumispaikkana. 

Sisustukseen vaikuttaa siisteys

Joskus lastenhuoneen sisustus on oikeastaan ihan hyvä, mutta huoneessa on vain liikaa tavaraa tai tavarat ovat epäjärjestyksessä. Tällöin sisustuksen saa helposti päivitettyä karsimalla tavaramäärää tai luomalla jokaiselle tavaralle oman paikan lastenhuoneessa.

Lastenhuoneen epäjärjestys liittyy usein leluihin: kaikille leluille ei ole omaa paikkaa tai lelut on hankala siivota. Lelulaatikko tai sängynaluslaatikko helpottavat siisteyden ylläpitämistä, sillä niihin lapsi pystyy itse keräämään lelut leikin loppuessa. Jos tarvitset lisätilaa myös muille tavaroille, hanki lastenhuoneeseen kaappi. 

Seinälle kiinnitettävään hyllyyn voi asetella leluja, joiden halutaan olevan esillä osana sisustusta. Hanki umpinaiset laatikot tai kaapit tavaroille, joiden et halua olevan esillä. 

Piristystä lastenhuoneen seinille

Uusi tapetti ei ole ainoa tapa piristää tylsää lastenhuoneen seinää. Hanki valmiita sisustuselementtejä, kuten seinätarroja tai valosarjoja, jotka voit helposti kiinnittää seinille luomaan tunnelmaa. Voit kehystää mieleisesi julisteen tauluksi tai hankkia valmiin sisustustaulun lastenhuoneen seinälle. 

Kehystä lasten omia piirustuksia tai taideprojekteja ja ripusta ne seinälle. Voit myös kiinnittää seinälle hyllyjä tai lokeroita, joihin voit asetella kirjoja, pehmoleluja tai koriste-esineitä, kuten valokuvia. Seinätilan hyödyntäminen voi tehdä huoneesta huomattavasti viihtyisämmän.

Päivitä lastenhuoneen sisustusta pienillä jutuilla

Edellä esiteltyjen vinkkien lisäksi voit päivittää lastenhuoneen sisustusta tekemällä itse erilaisia sisustusesineitä, kuten hyllyjä, julisteita tai tyynyjä. Pienillä yksityiskohdilla voi myös olla merkitystä: päivitä esimerkiksi huonekaluja vaihtamalla oviin uudet kahvat. Tarvikkeet askarteluun ja nikkarointiin voit tilata Hobbyhall.fi-verkkokaupan sivulta. Löydät laadukkaat välineet muihinkin kodin hommiin: tilaa esimerkiksi Hecht-puutarhatyökalut, Kenwood-keittiökone tai Electrolux-pölynimuri samalla kertaa. 

Kirjoittaja: Mainostajan Sisaltoa

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%