Kaupallinen yhteistyö

Näin teet terassista tai piha-alueesta entistä viihtyisämmän

today19.3.2024

Background
share close

Kotipihalla on ihan kiva terassi tai piha-alue, mutta jokin mättää: siellä ei tule vietettyä aikaa. Artikkelimme avulla selvität toimenpiteet, joilla teet terassista tai piha-alueesta entistä käytännöllisemmän, houkuttevamman sekä viihtyisämmän. 

Pienillä muutoksilla voi luoda suuren vaikutuksen viihtyisyyteen

Pihalla on ihan kiva ja perussiisti terassi tai oleskelualue, mutta jotain tuntuu puuttuvan. Jotta saat kotipihasta kaiken ilon ja hyödyn irti, “ihan kiva” terassi tai piha-alue kaipaa päivittämistä seuraavalle tasolle. Parhaimmillaan kodin ulko-alue on houkutteleva paikka, jossa viihtyvät perheen lisäksi myös vieraat. Terassi tai piha-alue voi toimia paitsi kesäisenä olohuoneena, myös paikkana monipuoliselle vapaa-ajan tekemiselle.

Terassin tai pihan sisustuksen päivittäminen ei välttämättä vaadi suuria muutoksia. Jo pelkkä grillikatos tai sopivan kokoinen riippumattoteline voivat tehdä ihmeitä pihan viihtyvyyteen. Selvitä ensin nykyisen terassin tai piha-alueen ongelmakohdat ja toiminnot, joita haluat pihalla toteuttaa. Uusia reseptejä kokeilevalle grillaajalle laadukas grilli ja grillikatos ovat tarpeellisia hankintoja, kun taas riippumattoteline sopii rentoa oleilua kaipaavalle. Toisinaan haaste on viihtyvyydessä, johon voi vaikuttaa esimerkiksi kasveilla tai materiaalivalinnoilla. 

Paranna terassin tai piha-alueen säänkestävyyttä

Monilla terasseilla tai piha-alueilla ongelma liittyy käytettävyyteen. Voiko pihalla oleskella esimerkiksi sadesäällä? Haaste voi liittyä myös tuulisuuteen tai siihen, että aurinko lämmittää terassin tai piha-alueen liian kuumaksi oleskelulle. 

Katettu terassi tai piha-alue on suojassa sadesäältä ja auringonsäteiltä. Mikäli terassilla tai piha-alueella on katon lisäksi myös seinät ja ovi, on tila suojassa myös tuulelta. Toisaalta tila saattaa lämmitä kesällä liian kuumaksi, jolloin kuumuuden ehkäisemiseen tarvitaan hyvä ilmanvaihto ja tarvittaessa ilman viilennystä. 

Terassista tai piha-alueesta voi tehdä suojaisamman myös ilman kiinteitä kattorakennelmia. Iso aurinkovarjo tai -katos estävät liiallisen auringonpaisteen. Sermillä, seinällä tai puutarhahyllyllä voit suojata terassia tuulelta. 

Jos koko aluetta ei ole mahdollista kattaa, voit hankkia erilliset katokset oleellisille toiminnoille. Esimerkiksi grillikatos mahdollistaa grillaamisen säässä kuin säässä. Säänkestävät puutarhakalusteet taas voi sijoittaa sateelta suojaan puutarhakatoksen alle. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löytyy puisia grillikatoksia sekä terassi- ja puutarhakatoksia. Osassa malleissa on katon lisäksi myös sivuseinät.

Tarjoaako piha tai terassi kaikki halutut toiminnot?

Jos terassilla tai pihalla on tylsää, tällöin ratkaisuna voi olla miettiä pihan toimintoja uudelleen. Mitä asioita sinä tai perheenjäsenesi haluaisitte terassilla tai piha-alueella tehdä?

Ehkä pihalla ei ole tällä hetkellä riittävästi istuimia isommalle joukolle, jolloin ystävien ja sukulaisten kanssa tulee vietettyä aikaa sisällä pihan sijaan. Tai ehkä istuimia on tarpeeksi, mutta rentoon loikoiluun sopivat kalusteet puuttuvat. Hobbyhall.fi-verkkokaupassa on erilaisia puutarhakeinuja ja riippumattotelineitä sekä pieneen säilytystilaan mahtuvia taitettavia puutarhatuoleja muun muassa Home4You-, Patio- ja Keter-merkeiltä. 

Rentoutumista varten terassille tai pihalle voi hankkia uima-altaan tai kylpytynnyrin. Jos haluat pitää kesäjuhlia tai nauttia aterioista ulkona, grillin lisäksi hyvät työtasot tarjoava kesäkeittiö on pihan toiminnallisuutta lisäävä satsaus. 

Löytyykö piha-alueelta tekemistä myös perheen koululaisille tai leikki-ikäisille? Grillin ja uima-altaan lisäksi voit tilata Hobbyhall.fi-verkkokaupasta pihapelit ja ulkoleikkivälineet, kuten keinun, hiekkalaatikon tai liukumäen. 

Kun kaikki vaikuttaa olevan kunnossa, keskity tähän

Terassin tai piha-alueen parantamiseen tähtäävät toimet ovat usein yksinkertaisia, mutta tarvittavat hankinnat voivat olla melko kalliita. Hyviä tarjouksia esimerkiksi grilleistä tai puutarhakalusteista kannattaakin katsoa esimerkiksi Tarjouslehdet-sivustolta tai Black Friday -ostotapahtumasta. 

Jos terassin tai pihan käytännöllisyys ja toiminnallisuus ovat kunnossa, silloin saat parannettua aluetta kiinnittämällä huomiota viihtyisyyteen. Pihan tyyliin sopivat laadukkaat pehmusteet ja tyynyt lisäävät mukavuutta. Kasvit voivat rauhoittaa tai tuoda väriloistoa riippuen siitä, millaisia kasveja valitset. 

Tunnelmaan voi varsinkin iltaisin vaikuttaa valaistuksen avulla. Erilaiset koristevalot luovat lämmintä tunnelmaa. Terassin tai piha-alueen siisteydestä on helpompi huolehtia, kun tarvikkeille on omat säilytyspaikkansa ja siivousvälineet ovat helposti saatavilla.

Löydät myös sisustukseen ja siisteyteen tarvittavat välineet Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. Inspiraatiota terassin tai pihan sisustukseen voit hakea vaikkapa seuraavalta ulkomaanmatkaltasi tai yöpyessäsi esimerkiksi Turku hotellissa

Kirjoittaja: Mainostajan Sisaltoa

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%