Maakunnan Matti ja Pirkanmaan mainiot

Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto täyttää 25 vuotta – EU-yhteysjohtaja Hannele Räikkönen kertoo työstä ja saavutuksista

today16.4.2024

Background
share close

Pirkanmaalaisilla on ollut neljännesvuosisadan ajan oma toimija Brysselissä Euroopan unionin sydämessä. Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston 25-vuotista taivalta juhlitaan keskiviikkona 8. toukokuuta Tampereella.

Hannele Räikkönen on työskennellyt 17 vuotta EU-yhteysjohtajana Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimistossa Brysselissä. Hän palaa kotimaahan ja Tampereelle ja aloittaa täällä uudenlaisessa tehtävässä Tampereen kaupungin palveluksessa.

EU-yhteysjohtaja Hannele Räikkönen tuntee työnsä ansiosta niin pirkanmaalaiset kuin mammuttimaisen EU:n toimijat. Hän sanoo, että vaikuttamis- ja edunvalvontatyö vaatii aikaa ja kovaa puurtamista. Hän on ollut tehtävässä 17 vuoden ajan. – Tulokset eivät synny yhdellä puhelinsoitolla Jutalle, Hennalle tai Petrille.

Räikkösen mielestä EU-toimiston erikoisuus on ollut se, että se palvelee muun muassa kaikkia pirkanmaalaisia kuntia. Pirkanmaan liitto on ollut keskeinen tukipilari, onhan koko EU-toimisto jo eläkkeellä olevan maakuntajohtaja Jussi V. Niemen idea. Hänen seuraajansa, myös jo eläkkeellä oleva Esa Halme oli toimiston vahva puolestapuhuja.

Räikkönen sanoo, että pirkanmaalaisten EU-tietous vahvistuu koko ajan. Hänen mielestään EU tarjoaa paljon mahdollisuuksia esimerkiksi elinkeinoelämälle, yrityskentälle ja koulutuksen saralle.

Kesäkuun 9. päivänä Suomessa järjestettävät EU-vaalit ovat Räikkösen mielestä historiallisen tärkeät. Hän vetoaa kansalaisiin, että he paneutuisivat ehdokkaisiin ja heidän sekä puolueiden ohjelmiin ja tavoitteisiin. Euroopan unioni on suurien haasteiden keskellä.

Hannele Räikkönen oli Pirkanmaan mainiona Maakunnan Matin haastateltavana.

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%