Päivän vieras

Antti Haukka – projekti-insinööri raitiotietyön parissa

today30.5.2017

share close

Raitiotiehanke on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin Tampereella. Tällä hetkellä työt ovat näkyvästi käynnissä mm. Hervannan valtaväylällä ja Sammonkadulla.

Projekti-insinööri Antti Haukka on työskennellyt hankkeen parissa noin puolentoista vuoden ajan. Sitä ennen hän seurasi tarkasti etenkin Tampereen kaupunginvaltuustossa käytyä värikästä keskustelua aiheesta. Varsinaisen päätöksen valtuusto sai aikaiseksi viime vuoden marraskuun alussa.

”Mitä lähemmäs tultiin äänestystä, niin molemmat leirit tuntuivat vahvistuvan ja muuttuvan äänekkäämmäksi. Nyt mennään eteenpäin, kuten on pitkän harkinnan jälkeen päätetty”, Haukka kertoo.

Antti Haukka vieraili SUN Radion aamulähetyksessä Ilkka Lahden jututettavana. Otteet ohjelmasta kuunneltavissa alta:

Vahvoja mielipiteitä ratikasta tulee edelleen mediassa ja keskustelufoorumeilla. Osa kaupunkilaisista on hyvin tyytyväinen tulevaan uudenlaiseen joukkoliikennevälineeseen kaupungissa, osa haluaisi vielä keskeyttää työt. Enimmäkseen rakennustyöt ovat saaneet kuitenkin edetä eri työmailla rauhassa.

Havainnekuvassa raitiovaunu ja pysäkkilaituri (Kuva: Tampereen kaupunki/Alkutieto Oy)

Tunnettujen maamerkkien siirrot nostattavat keskustelua. Nyt töiden tieltä on saanut siirtyä muun muassa Tampereen rautatieaseman vieressa sijainnut rullakioski. Jatkossa Haukka uskoo, että esimerkiksi Hämeensillan patsaiden tulevat siirrot herättävät aikanaan paljon tunteita.

Raitiotien etenemisestä ja muista tuoreista kuulumisista voit lukea raitiotieallianssin infosivuilta.

Tampereen raitiotien rakentamisen alkua juhlitaan Keskustorilla tiistaina 6.6. Koko perheelle tarkoitettu ratikkapäivä tarjoaa kaupunkilaisille keskustelua ja tietoa hankkeesta. Keskustorin lavalla kello 14-20 nähdään mm.  ratikka-aiheista stand-uppia ja reggaemuusikko Jukka Poika. Tervehdyksensä tapahtumaan tuo pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Tapahtumassa on nähtävillä myös Helsingin alueen liikenteeseen valmistunut uusi raitiovaunu.

Galleria Nottbeckissa on myös käynnistynyt raitiotiehanketta esittelevä näyttely.

Kirjoittaja: Radio SUN

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%