Päivän vieras

Satavuotias Wigren juhlii yhdessä Suomen kanssa

Satavuotias Wigren juhlii yhdessä Suomen kanssa

Keijo Vataja on johtanut Wigreniä vuodesta 2013.

Yhdessä itsenäisen Suomen kanssa satavuotisjuhliaan viettävän tamperelaisen lihanjalostamon Yrjö Wigren Oy:n toimitusjohtaja Keijo Vataja kävi keskiviikkona Päivän vieraana.

Tampereella 13.7.1917 perustetun yrityksen juuret ovat syvällä perinteissä ja kotiseudun maaperässä, mutta lihanjalostamo katsoo myös laajemmalle tulevaisuuteen: Wigren on ottanut ensimmäisenä suomalaisena teollisuusyrityksenä käyttöön kotimaisen biokaasun. Lisäksi Sarankulmassa sijaitsevan tehtaan katolla seisoo monisatapaneelinen aurinkovoimala.

Wigrenin Sarankulmassa sijaitsevan tehtaan aurinkopaneelit.

Wigreniltä on juhlavuoden kunniaksi tullut useita tuotelanseerauksia, kuten Juhlameetwursti 1917, joka on valmistettu kotimaisesta limousin-härästä ja maustettu lakritsilla. Myös kanavamme Tampereenkiälisen uutisten ankkurit, Hönttä ja Toippari, saivat keväällä Wigreniltä sekä Pyynikin Käsityöläispanimolta oman Mortonki-tuotesarjan.

Syntyjään tamperelainen Vataja kertoi vierailullaan mm. mielenkiintoisia yksityiskohtia maamme pitkäaikaisimman yhtäjaksoisesti toimineen lihanjalostamon historiasta. Arvaatko, mitä Wigrenin tuotetta on valmistettu samalla reseptillä jo 100 vuotta?

Kuuntele haastattelun parhaat palat tästä:

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>