Päivän vieras

Satavuotias Wigren juhlii yhdessä Suomen kanssa

Satavuotias Wigren juhlii yhdessä Suomen kanssa

Keijo Vataja on johtanut Wigreniä vuodesta 2013.[/caption]

Yhdessä itsenäisen Suomen kanssa satavuotisjuhliaan viettävän tamperelaisen lihanjalostamon Yrjö Wigren Oy:n toimitusjohtaja Keijo Vataja kävi keskiviikkona Päivän vieraana.

Tampereella 13.7.1917 perustetun yrityksen juuret ovat syvällä perinteissä ja kotiseudun maaperässä, mutta lihanjalostamo katsoo myös laajemmalle tulevaisuuteen: Wigren on ottanut ensimmäisenä suomalaisena teollisuusyrityksenä käyttöön kotimaisen biokaasun. Lisäksi Sarankulmassa sijaitsevan tehtaan katolla seisoo monisatapaneelinen aurinkovoimala.

Wigrenin Sarankulmassa sijaitsevan tehtaan aurinkopaneelit.[/caption]

Wigreniltä on juhlavuoden kunniaksi tullut useita tuotelanseerauksia, kuten Juhlameetwursti 1917, joka on valmistettu kotimaisesta limousin-härästä ja maustettu lakritsilla. Myös kanavamme Tampereenkiälisen uutisten ankkurit, Hönttä ja Toippari, saivat keväällä Wigreniltä sekä Pyynikin Käsityöläispanimolta oman Mortonki-tuotesarjan.

Syntyjään tamperelainen Vataja kertoi vierailullaan mm. mielenkiintoisia yksityiskohtia maamme pitkäaikaisimman yhtäjaksoisesti toimineen lihanjalostamon historiasta. Arvaatko, mitä Wigrenin tuotetta on valmistettu samalla reseptillä jo 100 vuotta?

Kuuntele haastattelun parhaat palat tästä:

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>