Tredusta tuhansiin töihin

Joustava aikuiskoulutus mahdollistaa alanvaihdon

Joustava aikuiskoulutus mahdollistaa alanvaihdon

Hanna Arpalahti ja Katri "Kati" Vuorijärvi-Rautiola omaavat molemmat omakohtaista kokemusta aikuisena opiskelemisesta.[/caption]

Tredusta tuhansiin töihin –ohjelmasarjassa puhutaan tällä kertaa aikuisopiskelusta ja Tredun media-alan koulutustarjonnasta, kun vieraina ovat painoviestinnän aikuisopiskelija Hanna Arpalahti ja painoviestinnän opettaja Katri Vuorijärvi-Rautiola.

Restonomiksi ammattikorkeakoulusta valmistunut ja jo 20 vuoden kokemuksen ravintola-alalta omaava Arpalahti suunnittelee alanvaihtoa.

Mahdollisuuden uuden ammattitutkinnon suorittamiseen lempääläläiselle antoi päivätyöstä myönnetty opintovapaa sekä aikuiskoulutusrahastosta saatu, kahdeksi vuodeksi myönnetty ansiosidonnainen aikuiskoulutustuki - opintotukikuukaudet kun oli jo aiempiin tutkintoihin käytetty.

Kahden lapsen äiti kuvaa aikuisopiskelua Tredussa viimeiseksi oljenkorrekseen opiskella uusi ammatti.

Lähes kolme vuosikymmentä painoviestintäalan ammattilaisia opettanut Vuorijärvi-Rautiola luonnehtii aikuisopiskelijoita ”motivoituneiksi ja oppimishaluisiksi”.

Lehtori on myös itse hyödyntänyt aikuiskoulutuksen mahdollisuudet opiskelijan roolissa; Vuorijärvi-Rautiola opiskeli kaksi vuotta sitten itsensä metsuriksi suorittamalla metsäalan perustutkinnon.

Kuuntele koko jakso tästä:

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>