Tredusta tuhansiin töihin

Ammatillisen koulutuksen mullistus käynnistyy vuoden 2018 alusta

Ammatillisen koulutuksen mullistus käynnistyy vuoden 2018 alusta

Satu Nevalainen näkee suomalaisen koulutuksen menevän myös reformin myötä oikeaan suuntaan.[/caption]

Suomen hallituksen kärkihankkeisiin lukeutuva ammatillisen koulutuksen reformi astuu voimaan vuonna 2018. Muuttuvaan työmarkkinatilanteeseen ja koulutukseen kohdistuviin säästötarpeisiin reagoiva mullistus muuttaa ammatillisen koulutuksen toteuttamista entistä työelämälähtöisemmäksi ja osaamisperusteisemmaksi.

Näyttötutkinnot sekä oppisopimuskoulutus ovat tulevaisuudessa entistä suuremmassa roolissa, ja muun muassa tutkintojen määrä putoaa viimeistään vuoteen 2022 mennessä nykyisestä noin 360 tutkinnosta 164 tutkintoon.

Reformissa on kyse koko Suomen koulutuksen historiassa merkittävästä muutoksesta. Tredusta tuhansiin töihin -ohjelmasarjan päätösjaksossa uudistuksen luonteesta kertoo Tredun koulutuspäällikkö Satu Nevalainen.

Kuuntele jakso kokonaisuudessaan tästä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>