Eduskuntavaalit Sydän-Hämeessä

Sonja Koto tekisi myös kansanedustajana hartiavoimin töitä tasa-arvoisen terveydenhuollon puolesta

Sonja Koto tekisi myös kansanedustajana hartiavoimin töitä tasa-arvoisen terveydenhuollon puolesta

Pitkään jatkunut sote-vääntö sai Sonja Kodon lähtemään mukaan politiikkaan ja myös ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Lääkärinä työskentelevä Koto pitää tärkeänä sitä, että ihmiset pääsisivät tasa-arvoisesti tarvitsemiinsa palveluihin. Myös lasten asiat ovat Vihreiden ehdokkaan sydäntä lähellä.

Ikä: 34

Työ: Lääkäri

Puolue: Vihreät

Ehdokkuus: Olen ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa ehdolla. Pitkään jatkuneen sote-uudistuksen kiemurat saivat minut lähtemään mukaan politiikkaan ja näihinkin vaaleihin ehdolle.

Perhe: Perheeseeni kuuluu kaksi lasta ja mies.

Luottamustehtävät: Olen Kangasalan kaupunginvaltuutettuna ensimmäistä kauttani ja toimin sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajana.

Asuinpaikka: Kangasala

Harrastukset: Harrastan erilaisia palloilulajeja ja muuta liikuntaa. Olen myös kirjaston vakiasiakas.

Keskeiset vaaliteemat: Laadukkaan ja toimivan terveydenhuollon puolta on pidettävä ja varmistettava ihmisten tasa-arvoinen pääsy palveluihin. Pitää muistaa, että sairauksien ennaltaehkäisy on kustannustehokkainta. Myös työelämän tasa-arvoa on parannettava. Tarvitaan joustava ja tasa-arvoinen perhevapaauudistus.

Lapsissa on tulevaisuus. Jokaiselle lapselle tulee taata mahdollisuus hyvään elämään lähtökohdista huolimatta. Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin kohtalonkysymys, joten toimia ilmaston lämpenemisen estämiseksi tarvitaan pikaisesti niin valtakunnan tasolla kuin kansainvälisestikin.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>