Eduskuntavaalit Sydän-Hämeessä

Iikka Nikkinen lähti vaaleihin suurin toivein – äänimäärä oli ehdokkaalle pieni pettymys

Iikka Nikkinen lähti vaaleihin suurin toivein – äänimäärä oli ehdokkaalle pieni pettymys

Iikka Nikkinen, Vasemmistoliitto.[/caption]

Kuhmalahtelainen Iikka Nikkinen (vas) lähti kansanedustajaehdokkaaksi suurin tavoittein. Niinpä Nikkinen pettyi äänimääräänsä, joka jäi 761 ääneen.

– Määrä on hyvä ensikertalaiselle ja ihmiselle, mutta tavoittelin tosissani kansanedustajan pestiä, joten kyllä minua kieltämättä harmittaa. Olen toki superkiitollinen kaikille jotka kokivat, että olen jo nyt valmis kansanedustajaksi, Nikkinen miettii.

Nikkinen on kuitenkin iloinen vasemmiston valtakunnallisesta vaalivoitosta: Vasemmistoliitto sai eduskuntaan yhteensä neljä lisäpaikkaa. Pirkanmaalta ainoana Vasemmistoliitosta läpi mennyt Anna Kontula sai 6944 ääntä, ja varalle jäänyt Anne Nyman keräsi 1991 ääntä.

– Olen niin ikään tyytyväinen ja kiitollinen tukiryhmäni toimintaan ja siihen kampanjaan, jonka saimme yhdessä tehtyä.

Nikkinen ei suinkaan kadu ehdokkaaksi lähtemistään: hän kokee politiikan kutsumustyökseen ja aikoo jatkaa samalla linjalla tulevaisuudessakin.

– Eduskuntavaalikampanjat yleensä kestävät yhdeksän vuotta, joten vastahan tässä aloitettiin, hän naurahtaa.

Nikkisen arki jatkui heti vaalien jälkeisenä päivänä normaalisti: työt henkilöstö- ja työsuojeluvastaavana alkoivat heti aamulla, ja tiistaina mies istuu taas jo tarkastuslautakunnan kokouksessa.

– Aloitan vaimoni kanssa vaelluskauden perinteisesti pääsiäisenä, ja onkin ihanaa päästä luontoon muutamaksi päiväksi.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>