Eduskuntavaalit Sydän-Hämeessä

”Kaivuri-Jussi” pettyi Kangasalan äänestäjiin, ”mediapeliin” ja some-kiusaamiseen – Vaaleihin palanut raha ei harmita yhtään  

”Kaivuri-Jussi” pettyi Kangasalan äänestäjiin, ”mediapeliin” ja some-kiusaamiseen – Vaaleihin palanut raha ei harmita yhtään  

Kangasalalainen Jussi Haavisto sai 2199 ääntä. Tavoitteena oli yli 4000 ääntä, joten pettymys on päällimmäinen tunnetila[/caption]

Kangasalalainen eduskuntavaaliehdokas Jussi Haavisto (kok.) sanoo, että 2 199 ääntä oli hänelle pettymys. Tavoitteena oli saada runsaat 4 000 ääntä, joista olisi saanut hyvän nosteen seuraaviin vaaleihin.

– Olen tyytymätön Hanna Laineen ja omaan äänimäärään. Kangasala ei halua edelleenkään omaa kansanedustajaa, kun äänet valuvat Tampereelle. Meillä oli kyllä hieno yhteinen toritapahtuma Hannan kanssa.

Haavisto myöntää, että vaalit olivat rankka kokemus. Jos neljän vuoden päästä häntä pyydetään mukaan, hän kuitenkin todennäköisesti lähtee taas ehdolle.

– Minulla oli todella hieno tukiryhmä, johon liittyi aivan ventovieraitakin ihmisiä. Lähdimme vaaleihin sillä taktiikalla, että muille ehdokkaille ei naljailla.

Some-ryhmässä
rankkaa kiusausta

Näissä vaaleissa ehdokkaat kokivat toritapahtumissa ennennäkemättömiä vihanpurkauksia. Näin ei käynyt Haavistolle, mutta sosiaalisessa mediassa kiusanteko äityi häijyksi.

– Somessa tuli rapaa niskaan. Siellä luotiin jopa feikkiprofiili, joka sai Kangasalan Facebook-ryhmässä mellastaa. Vasta vähän ennen vaaleja se poistettiin ryhmästä. Lähipiirille se oli raskasta. Paljon puhutaan siitä, ettei lapsia ja nuoria saa kiusata. Pitäisi muistaa sama myös aikuisten kohdalla.

Myöskään vaalien alla maakuntalehden julkaisema lista ehdokkaista, jotka on tuomittu rikoksesta, ei saa Haavistolta ymmärrystä. Haaviston talousrikostuomio oli jo aiemmin uutisoitu mediassa.

– Kyllä se porukan ilmapiiriä laski, että alueen iso lehti tekee tällä tavalla näin kovaa vaalityötä. Ei ole leikkiä tämä homma.

Haavisto sanoo, että ne, jotka harkitsivat hänen äänestämistään, tulivat vaalitapahtumissa avoimesti kysymään tuomion taustoista. Hän ei usko, että rikostuomion uutisoinnilla oli ratkaisevaa merkitystä.

– Korkeintaan muutama sata ääntä se saattoi viedä.

Haavisto ihmettelee myös maakuntalehden nuorisovaaliuutisointia.

– Maakuntalehti kertoi printissään Pirkanmaan nuorisovaalien 15 parasta, kun vaalipiiristä valitaan 19 edustajaa. Minä ja Törhösen Marko olimme nuorisovaalien läpimenijöitä, mutta meidät oli pudotettu listalta. Tulee mieleen Paavo Väyrysen lanseeraama mediapeli.

Kallis budjetti
ei harmita

Jussi Haaviston vaalibudjetti oli Kangasalan lihavin: 30 000 euroa + 9 000 euron vaalilehti. Yksi ääni maksoi hänelle 17,74 euroa, mutta hän ei sitä surkuttele.

– Puolueena saimme pidettyä Pirkanmaalla neljä paikkaa eli ei se hukkaan mennyt. Raha on vain rahaa.

Seuraavaksi ”Kaivuri-Jussi” kerää vaalilakanat pois ja keskittyy Maanrakennus T. Haavisto Oy:n uuden toimitusjohtajan palkkaamiseen. Rekrytointiprosessi on loppusuoralla.

– En jaksa tehdä enää kahden ihmisen töitä. Nyt palkkaamme toimitusjohtajan ja minä alennan itseni projektipäällikön hommiin. Alan tekemään niitä hommia, joita Voice of Finlandissa laulava Markus Salo teki meillä pari vuotta sitten. On sanottu, että olen enemmän oranssitakkinen tyyppi kuin toimitusjohtaja. Minusta tulee haalarimiesten piällysmies.

Haavisto aikoo jatkaa myös hyväntekeväisyystempauksiaan.

– Eräs äänestäjä sanoi, että niitä on helpompi tehdä maakunnasta kuin Helsingistä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>