Eduskuntavaalit Ylöjärvellä

Minna Mentula (skp) haluaisi maksimitulorajan: ”6 000 euroa voisi olla tuloraja, jos haluamme olla oikein kilttejä rikkaille”

today29.3.2019

share close
Ylöjärveläinen Minna Mentula haluaa eroon kapitalistisesta talousjärjestelmästä. Hänestä rikkaat ovat suurin ympäristöhaitta ja hän haluaisi siirtää rikkaimman kymmenyksen omaisuutta köyhille ja ympäristönsuojeluun.

Minna Mentula on rantauttanut brittiläistä Ekokapina-liikettä Suomeen. (kuva: skp)[/caption]

Minna Mentula, 28, miksi haet kansanedustajaksi?

– Minulla on päällimmäisenä iso huoli ilmastonmuutoksesta. Koska haen pienen puolueen listoilta, läpi pääseminen ei ole se juttu, vaan asioiden pitäminen esillä. Minulla on aika iso ilmastoahdistus.

 

Miksi olet valinnut puolueeksesi Suomen kommunistisen puolueen?

– Se on ainoa puolue, joka on vähääkään uskottava ja uskaltaa haastaa kapitalistisen järjestelmän. On selvää, ettei kapitalistinen talousjärjestelmä voi jatkaa. Kun pääsemme siitä eroon, pääsemme eroon muistakin sen riiston muodoista.

 

Mitä kapitalistisen järjestelmän tilalle tulisi?

– Varsinkin suomalainen työväenliike on epäonnistunut vaihtoehtojen kehittämisessä. Ympäristöverojen noston ei pitäisi olla suurin keskustelunaihe nyt, vaan se, miten koko yhteiskunta järjestetään uudestaan.

– Rikkaat ovat suurin ympäristöhaitta. Rikkain kymmenesosa ihmisistä on tuottanut melkein puolet maailman kasvihuonepäästöistä. Meillä olisi mahdollisuus siirtää nämä rahat köyhille ja ympäristönsuojeluun.

– Bisnesjätit jyräävät, ja yrityksillä on suuremmat budjetit kuin pienillä valtioilla. Yritysten pitäisi olla työntekijöidensä omistuksessa.

 

Mitä olet tehnyt tähän mennessä politiikassa?

– Olen toiminut Kommunistisessa nuorisoliitossa, esimerkiksi puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana ja myös paikallisosastossa. Viime aikoina olen osaltani rantauttanut brittiläistä Ekokapina-liikettä Suomeen. Se kehottaa ilmastonmuutosta vastaan kansalaistottelemattomuuden keinoin.

 

Mitä muita vaaliteemoja sinulla on kuin ympäristökysymykset?
– Oikeudenmukaisuuskysymykset. Olisi hyvä olla maksimitulo. Minusta yksi ihminen ei voi ansaita moninkertaisesti toisiin verrattuna. Jos keskimääräinen työläinen tekee kahdeksan tunnin päivää, voiko joku muka tehdä 10-kertaa ahkerammin töitä? Hänellähän loppuvat päivästä tunnit.

– Jossakin tutkimuksessa oli, että 6 000 euron tuloihin asti ihmisen onnellisuus kasvaa. Se voisi olla tuloraja, jos haluamme olla oikein kilttejä rikkaille.

– Toinen vaaliteemani on kuuden tunnin työpäivään siirtyminen ansiotasoa alentamatta.

 

Mitä teet tällä hetkellä?

– Valmistuin vuoden vaihteessa ympäristöpolitiikka ja aluetiede pääaineenani hallintotieteiden maisteriksi. Etsin työtä. Mutta nyt olen vielä enemmän keskittynyt aktivismijuttuihin.

 

Muutit vuodenvaihteessa Ylöjärvelle. Aiotko perehtyä Ylöjärven asioihin tai kiinnostaako kunnallispolitiikka?

– En ole vielä hirveästi miettinyt asiaa. Ehkä ympäristöasioiden näkökulmasta voisin kiinnostua esimerkiksi kaavoittamisesta ja lähipalveluiden parantamisesta. Myös raideliikenteen kehittäminen on tärkeää.

Kirjoittaja: Iiria Lehtinen

Rate it

Katso myös nämä

Eduskuntavaalit Ylöjärvellä

Savio ministerin salkusta: ”en sulje sitä mahdollisuutta pois”

Perussuomalaisten ylöjärveläisehdokas Sami Savio uusi eduskuntavaaleissa paikkansa eduskunnassa. Savio keräsi hurjan äänisaaliin. Hän sai peräti 11 108 ääntä. Äänestysprosentti kohosi Ylöjärvellä. Mutalassa äänestysprosentti oli 74,5.[/caption] Savion saama äänimäärä on toiseksi suurin koko Pirkanmaalla. Ainoastaan SDP:n tamperelaisehdokas Sanna Marin (19 087) sai Saviota enemmän ääniä samassa vaalipiirissä. Savion äänimäärä riitti koko […]

today17.4.2019

Eduskuntavaalit Ylöjärvellä

Juho Ojares laittoi kampanjaansa kymmeniä tuhansia euroja, mutta se ei riittänyt paikkaan eduskunnassa: ”Olen pettynyt, mutta ensi kerralla isketään vielä kovemmin”

Ylöjärven kaupunginvaltuutettu ja Pirkanmaan Kokoomuksen varapuheenjohtaja Juho Ojares keräsi ensimmäisissä eduskuntavaaleissaan yhteensä 3 908 ääntä, mikä ei kuitenkaan riittänyt paikkaan eduskunnassa. Ylöjärveläisehdokkaista Ojares sai toiseksi eniten ääniä heti Sami Savion (ps.) jälkeen. Juho Ojares tunnetaan yrittäjyyden puolestapuhujana.[/caption] Eduskuntavaalien jälkeisenä maanantaina Ojares sanoo olevansa äärimmäisen pettynyt, ettei valtava vaivannäkö tuottanut lopulta […]

today15.4.2019


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%