Eduskuntavaalit Ylöjärvellä

Savio ministerin salkusta: ”en sulje sitä mahdollisuutta pois”

today17.4.2019

share close
Perussuomalaisten ylöjärveläisehdokas Sami Savio uusi eduskuntavaaleissa paikkansa eduskunnassa. Savio keräsi hurjan äänisaaliin. Hän sai peräti 11 108 ääntä.

Äänestysprosentti kohosi Ylöjärvellä. Mutalassa äänestysprosentti oli 74,5.[/caption]

Savion saama äänimäärä on toiseksi suurin koko Pirkanmaalla. Ainoastaan SDP:n tamperelaisehdokas Sanna Marin (19 087) sai Saviota enemmän ääniä samassa vaalipiirissä. Savion äänimäärä riitti koko Suomessa sijaan 19. Tulos on ylöjärveläisittäin historiallinen.

– En osannut odottaa ihan näin hyvää tulosta, vaikka toki merkit olivat aika myönteiset. Kun yli 10 000 äänen mennään niin nöyrästi otan tuloksen vastaan ja olen kiitollinen äänestäjille, Savio sanoo Ylöjärven Uutisille.

Savio keräsi Ylöjärveltä muhkeat 2 352 ääntä. Hän oli suosituin ehdokas Ylöjärven kaikilla 11 äänestysalueella. Savio lupasi jatkaa vahvasti ylöjärveläisten etujen puolustamista.

– Yhteydenpito täytyy säilyttää hyvänä Ylöjärvelle. Tuon tietoa eduskunnasta ja vien sitä Ylöjärveltä sinne. Toki Ylöjärven asioiden hoitaminen korostuu valtuustotyön kautta. Ja tietenkin vien eteenpäin koko Suomen ja maakunnan etua, Savio sanoo.

Perussuomalaiset nousi vaaleissa Suomen toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Tulos tarkoittaa sitä, ettei puoluetta voi ohittaa hallitusneuvotteluissa.

– Meillä on halukkuutta osallistua hallitusneuvotteluihin ja hallitustyöhön, jos kutsu käy. Tietysti hallitusta on varmasti vaikea on muodostaa, kun kaksi muuta puoluetta ovat hyvin lähellä suurinta puoluetta. Edessä on tiukat paikat, Savio tuumaa.

Jos Perussuomalaiset olisi mukana hallituksessa, voitaisiin Saviota sovitella myös ministerin paikalle. Hän oli puolueensa viidenneksi eniten ääniä kerännyt ehdokas.

– En sulje sitä mahdollisuutta pois, mutta ensin puolueen pitää päästä hallitukseen. Katsotaan sitten sen jälkeen tilannetta, Savio kommentoi.

Ylöjärveläisehdokkaista selvästi toiseksi eniten ääniä sai kokoomuksen Juho Ojares. Hän nappasi 3 908 ääntä, mikä ei kuitenkaan riittänyt paikkaan eduskunnassa. Ylöjärveläisistä ehdokkaista kolmanneksi paras äänimäärällä mitattuna oli vihreiden Jenni Kiiskinen, joka sai 1 126 äänen saaliin.

Muut ylöjärveläisehdokkaat saivat ääniä seuraavasti: Leena Mankkinen (sd.) 834, Rauno Kesseli (vas.) 732, Jouni Kaasalainen (kd.) 455, Matti Ylitalo (kp.) 156, Minna Mentula (komm.) 111, Jorma Grönlund (tl.) 84, Juhana Nerve (lib.) 63, Terhi Järvinen (kp.) 40 ja Helena Kontio (sin.) 38.

Perussuomalaiset suurin Ylöjärvellä

Perussuomalaiset keräsi 23,8 prosenttia ylöjärveläisten äänistä eduskuntavaaleissa ja on tuloksella puutarhakaupungin suurin puolue. Perussuomalaiset lisäsivät äänimääräänsä Ylöjärvellä kaksi prosenttiyksikköä edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna.
Toiseksi eniten ääniä puutarhakaupungissa keräsi SDP, joka sai 20,6 prosenttia äänistä. Kokoomuksen prosenttiosuus oli 17,7, vihreiden 9,5 ja keskustan 9,0. Vasemmistoliitto sai Ylöjärvellä 6,9 prosenttia äänistä ja kristillisdemokraatit 6,1 prosenttia. Uusi puolue Liike Nyt sai Ylöjärvellä 2,5 prosenttia äänistä. Kansalaispuolueen saalis oli kaksi prosenttia.

Äänestysprosentti kohosi Ylöjärvellä yli kolme prosenttiyksikköä viime eduskuntavaaleihin verrattuna. Tällä kertaa ylöjärveläisistä äänioikeutetuista äänensä antoi 74,3 prosenttia. Neljä vuotta sitten äänestysprosentti oli 70,9 prosenttia.

Vilkkaimmin äänestettiin Siivikkalassa, jossa äänestysprosentti kohosi 79,8:aan. Hiljaisinta oli Soppeenmäessä, jossa äänestysprosentti jäi lukemaan 63,5. Ylöjärvellä annettiin kaikkiaan 24 815 ääntä, joista hylättiin 82.

 

Kirjoittaja: Ville Makinen

Rate it

Katso myös nämä

Eduskuntavaalit Ylöjärvellä

Juho Ojares laittoi kampanjaansa kymmeniä tuhansia euroja, mutta se ei riittänyt paikkaan eduskunnassa: ”Olen pettynyt, mutta ensi kerralla isketään vielä kovemmin”

Ylöjärven kaupunginvaltuutettu ja Pirkanmaan Kokoomuksen varapuheenjohtaja Juho Ojares keräsi ensimmäisissä eduskuntavaaleissaan yhteensä 3 908 ääntä, mikä ei kuitenkaan riittänyt paikkaan eduskunnassa. Ylöjärveläisehdokkaista Ojares sai toiseksi eniten ääniä heti Sami Savion (ps.) jälkeen. Juho Ojares tunnetaan yrittäjyyden puolestapuhujana.[/caption] Eduskuntavaalien jälkeisenä maanantaina Ojares sanoo olevansa äärimmäisen pettynyt, ettei valtava vaivannäkö tuottanut lopulta […]

today15.4.2019


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%