Eduskuntavaalit Sydän-Hämeessä

Maria Suoste puhuu tasa-arvoisemman päätöksenteon puolesta

Maria Suoste puhuu tasa-arvoisemman päätöksenteon puolesta

Maria Suoste.[/caption]

Kangasalalainen Maria Suoste vakuuttui Liike Nytin toimintatavasta. – Liikkeen päätöksentekomalli muistuttaa paljon Sveitsin tapaa tehdä päätöksiä: päätöksentekoon pitää saada osallistua juuri heidän, joihin päätökset vaikuttavat. Osallistumisen tulee olla aktiivista, ja sen pitäisi olla jatkuvaa eikä tapahtua vain neljän vuoden välein, Suoste sanoo.

Ikä: 38 vuotta

Työ: Yrittäjä

Puolue: Liike Nyt

Ehdokkuus: Kuulin Tampereen pääkirjasto Metsossa Liike Nytin uudenlaisesta tavasta vaikuttaa siirtämällä vaikuttaminen aidosti ihmisille demokraattisella tavalla. Minua pyydettiin mukaan, ja hetken pohdittuani suostuin.

Perhe: Mies, poika ja kolme koiraa

Luottamustehtävät: Tällä hetkellä ei poliittisia luottamustoimia

Asuinpaikka: Kangasala

Harrastukset: Olen intohimoinen tenniksen harrastaja. En ole kovin hyvä itse pelissä, mutta pidän sen tuomista haasteista ja mahdollisuudesta kehittyä. Lisäksi meillä on kolme koiraa, joiden kanssa on ihana touhuta.

Keskeiset vaaliteemat: On tärkeää, että ihmiset saavat vaikuttaa heitä koskeviin asioihin. Liikkeen luoma formaatti – nettiparlamenttialusta – luo mahdollisuuden siihen. Tärkeistä asioista ja parannettavista toimenpiteistä äänestetään, jolloin tieto, asiantuntijuus, kokemukset sekä näkemykset rakentavassa vuorovaikutuksessa luovat tasa-arvoisemman pohjan päätöksenteolle.

Yrittäjänä näen yrittäjien aseman parantamisen tärkeänä. Sosiaaliturva yrittäjän sairauden, työkyvyttömyyden sekä sellaisten tilanteiden varalta, jolloin yrittäjä ei pysty elättämään itseään tai perhettään, ja mahdollisuus aloittaa uudestaan konkurssin jälkeen ovat ensiaskeleita vähentämään yrittäjyyden riskejä sekä luomaan rakentavat mahdollisuudet kokeilemaan yrittäjyyttä.

Lisäksi koulutukseen ja opiskeluun tulisi saada lisää resursseja. Toisen asteen koulutuksen maksuttomuus on hyvinvointiyhteiskunnan rakentamiselle ehdoton edellytys, jotta kaikilla olisi tasapuoliset mahdollisuudet kouluttautua lähtökohdista riippumatta. Koulutukseen suoritetut leikkaukset ovat liian kallis hinta Suomen tulevaisuudelle.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>