Eduskuntavaalit Sydän-Hämeessä

”Minulla on kova hinku päästä auttamaan ihmisiä” – Pohjanmaan poika juurtui Kuhmalahdelle

today31.3.2019

share close

Ville Ylimartimo viihtyy perheensä kanssa hyvin Kuhmalahdella: luonto on lähellä ja ympärillä omaa rauhaa.[/caption]

Kuhmalahtelainen Ville Ylimartimo, 30, ei epäröinyt lähteä eduskuntavaaliehdokkaaksi, kun tilaisuus tuli. Hän oli jo pidemmän aikaa miettinyt, että olisi hienoa päästä vaikuttamaan yhteiskunnallisesti ja auttaa samalla ihmisiä. Ehdokkaaksi hän päätyi lopulta Paavo Väyrysen perustamaan Seitsemän tähden liikkeeseen.

– Sen arvot tuntuivat vastaavan eniten omia arvojani. Ja koska olen uusi kasvo politiikassa, tuntui luontevalta lähteä ehdolle uuteen puolueeseen. Nyt elämäntilanteenikin oli hyvä ehdolle asettumiseen, sillä olen koti-isänä ja aikaa ehdokkuudelle oli.

Ylimartimo muutti vaimonsa kanssa Kuhmalahdelle Kangasalan Suoramalta viisi vuotta sitten. Kuhmalahden Kivisalmessa sijaitsevalla maatilalla on neljän hehtaarin verran peltoja sekä vuohia, koiria, kanoja ja kissa. Pariskunnalla on taaperoikäinen lapsi, ja vaimo odottaa perheen toista lasta. Perheen kotiutuminen Kivisalmeen on käynyt helposti, sillä Pohjanmaalta kotoisin oleva Ylimartimo on asunut lähes koko ikänsä maaseudulla. Hänen vanhempansa pitävät edelleen juustolaa Vähäkyrössä.

– No Suorama nyt ei varsinaisesti ole maaseutua, mutta muuten kyllä olen asunut aina maalla. Metsät, suot ja järvet ovatkin minulle hyvin tärkeitä, ja haluan edistää Suomen luonnon säilyvyyttä myös jälkipolville. Jokamiehenoikeudet tulisi mielestäni asettaa vain suomalaisille.

Köyhyyden poistaminen olisi tärkeää

Ylimartimolla ei ole aikaisempaa kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, mutta hän kertoo seuranneensa politiikkaa varsin tarkasti kymmenen vuoden ajan. Tärkeitä asioita hänelle ovat etenkin julkisten terveyspalvelujen toimivuus kaikkialla sekä kohtuulliset terveyskeskusmaksut. Myös pienituloisten toimeentuloa hän haluaisi edistää.

– Esimerkiksi maksuhäiriöisten elämää tulisi helpottaa. Maksuhäiriömerkintä säilyy rekisterissä pisimmillään kolme vuotta, ja jos merkinnän saamisen jälkeen rahallinen tilanne kohenee, on palvelujen, esimerkiksi uuden puhelinliittymän, saaminen tästä huolimatta hankalaa. Tämä voi monelle olla aika kohtuuton tilanne. Ihmisen elämäntilannetta tulisikin tarkastella paljon nykyistä yksilöllisemmin.

Politiikka kiinnostaa Ylimartimoa siinä määrin, että hän uskoo lähtevänsä mukaan myös Kangasalan kuntapolitiikkaan, mikäli kansanedustajan paikka jää nyt saamatta.

– Onhan täällä Kuhmalahdellakin peruspalvelut heikentymään päin, samoin kuin maaseuduilla yleisemminkin Suomessa.

 

Ville Ylimartimo:

  • Ikä: 30
  • Työ: Ajoneuvonosturinkuljettaja, nyt koti-isänä
  • Puolue: Seitsemän tähden liike
  • Perhe: Vaimo ja lapsi, toinen lapsi tulossa
  • Luottamustehtävät: –
  • Asuinpaikka: Kuhmalahti
  • Harrastukset: Kalastus, metsästys, vaeltaminen, laulaja ja sanoittaja bändissä nimeltä William Blackswan

 

 

 

 

 

Kirjoittaja: Kristiina Helminen

Rate it

Katso myös nämä

Eduskuntavaalit Sydän-Hämeessä

Iikka Nikkinen lähti vaaleihin suurin toivein – äänimäärä oli ehdokkaalle pieni pettymys

Iikka Nikkinen, Vasemmistoliitto.[/caption] Kuhmalahtelainen Iikka Nikkinen (vas) lähti kansanedustajaehdokkaaksi suurin tavoittein. Niinpä Nikkinen pettyi äänimääräänsä, joka jäi 761 ääneen. – Määrä on hyvä ensikertalaiselle ja ihmiselle, mutta tavoittelin tosissani kansanedustajan pestiä, joten kyllä minua kieltämättä harmittaa. Olen toki superkiitollinen kaikille jotka kokivat, että olen jo nyt valmis kansanedustajaksi, Nikkinen miettii. […]

today16.4.2019


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%