Eduskuntavaalit Sydän-Hämeessä

”Minulla on kova hinku päästä auttamaan ihmisiä” – Pohjanmaan poika juurtui Kuhmalahdelle

”Minulla on kova hinku päästä auttamaan ihmisiä” – Pohjanmaan poika juurtui Kuhmalahdelle

Ville Ylimartimo viihtyy perheensä kanssa hyvin Kuhmalahdella: luonto on lähellä ja ympärillä omaa rauhaa.[/caption]

Kuhmalahtelainen Ville Ylimartimo, 30, ei epäröinyt lähteä eduskuntavaaliehdokkaaksi, kun tilaisuus tuli. Hän oli jo pidemmän aikaa miettinyt, että olisi hienoa päästä vaikuttamaan yhteiskunnallisesti ja auttaa samalla ihmisiä. Ehdokkaaksi hän päätyi lopulta Paavo Väyrysen perustamaan Seitsemän tähden liikkeeseen.

– Sen arvot tuntuivat vastaavan eniten omia arvojani. Ja koska olen uusi kasvo politiikassa, tuntui luontevalta lähteä ehdolle uuteen puolueeseen. Nyt elämäntilanteenikin oli hyvä ehdolle asettumiseen, sillä olen koti-isänä ja aikaa ehdokkuudelle oli.

Ylimartimo muutti vaimonsa kanssa Kuhmalahdelle Kangasalan Suoramalta viisi vuotta sitten. Kuhmalahden Kivisalmessa sijaitsevalla maatilalla on neljän hehtaarin verran peltoja sekä vuohia, koiria, kanoja ja kissa. Pariskunnalla on taaperoikäinen lapsi, ja vaimo odottaa perheen toista lasta. Perheen kotiutuminen Kivisalmeen on käynyt helposti, sillä Pohjanmaalta kotoisin oleva Ylimartimo on asunut lähes koko ikänsä maaseudulla. Hänen vanhempansa pitävät edelleen juustolaa Vähäkyrössä.

– No Suorama nyt ei varsinaisesti ole maaseutua, mutta muuten kyllä olen asunut aina maalla. Metsät, suot ja järvet ovatkin minulle hyvin tärkeitä, ja haluan edistää Suomen luonnon säilyvyyttä myös jälkipolville. Jokamiehenoikeudet tulisi mielestäni asettaa vain suomalaisille.

Köyhyyden poistaminen olisi tärkeää

Ylimartimolla ei ole aikaisempaa kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, mutta hän kertoo seuranneensa politiikkaa varsin tarkasti kymmenen vuoden ajan. Tärkeitä asioita hänelle ovat etenkin julkisten terveyspalvelujen toimivuus kaikkialla sekä kohtuulliset terveyskeskusmaksut. Myös pienituloisten toimeentuloa hän haluaisi edistää.

– Esimerkiksi maksuhäiriöisten elämää tulisi helpottaa. Maksuhäiriömerkintä säilyy rekisterissä pisimmillään kolme vuotta, ja jos merkinnän saamisen jälkeen rahallinen tilanne kohenee, on palvelujen, esimerkiksi uuden puhelinliittymän, saaminen tästä huolimatta hankalaa. Tämä voi monelle olla aika kohtuuton tilanne. Ihmisen elämäntilannetta tulisikin tarkastella paljon nykyistä yksilöllisemmin.

Politiikka kiinnostaa Ylimartimoa siinä määrin, että hän uskoo lähtevänsä mukaan myös Kangasalan kuntapolitiikkaan, mikäli kansanedustajan paikka jää nyt saamatta.

– Onhan täällä Kuhmalahdellakin peruspalvelut heikentymään päin, samoin kuin maaseuduilla yleisemminkin Suomessa.

 

Ville Ylimartimo:

  • Ikä: 30
  • Työ: Ajoneuvonosturinkuljettaja, nyt koti-isänä
  • Puolue: Seitsemän tähden liike
  • Perhe: Vaimo ja lapsi, toinen lapsi tulossa
  • Luottamustehtävät: –
  • Asuinpaikka: Kuhmalahti
  • Harrastukset: Kalastus, metsästys, vaeltaminen, laulaja ja sanoittaja bändissä nimeltä William Blackswan

 

 

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>