Eduskuntavaalit Ylöjärvellä

Juho Ojares – yrittäjyyden ja suomalaisen työn puolesta

Juho Ojares – yrittäjyyden ja suomalaisen työn puolesta

Juho Ojares on 27-vuotias rakennustekniikan diplomi-insinööri. Hän on Ylöjärven kaupunginhallituksen jäsen ja Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Ylöjärvellä. Ojares on Pirkanmaan Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja oli viime keväänä ehdolla Kansallisen Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi.

Juho Ojares tunnetaan yrittäjyyden puolestapuhujana.[/caption]

Ojares työskentelee projekti-insinöörinä rakennusalan perheyrityksessä.

– Siellä ollaan myös työmailla jalat savessa ja lapio kädessä ihan yhtä lailla toimistotöiden ohessa. On paljon helpompi laskea, suunnitella ja miettiäkin näitä hommia, kun tietää miten ne tehdään, hän toteaa.

Ojareksen ydinteema vaaleissa on yrittäjyys ja suomalainen työ. Hän on nähnyt yrittämisen arjen jo pienestä pitäen. Yrittämisestä pitäisi Ojareksen mukaan tehdä kannustavampaa ja houkuttelevampaa. Liikaa sääntelyä rakennus- ja muilla aloilla pitäisi vähentää.

– Riski kun on otettu, niin olisi tärkeää, että siitä jäisi itsellekin jotain, eikä kaikki menisi veroihin. Yrittämisen pitää olla kannattavaa ja houkuttelevaa. Työllistämisen kynnystä pitää laskea, että saadaan työllisyysaste pohjoismaiselle tasolle, kohti 80 prosenttia.

– Nuorta miestä huolestuttaa, kun eletään noususuhdannetta ja valtio velkaantuu siitä huolimatta jatkuvasti. Siihen on loppu saatava. Kaikki meidän hienot palvelut rahoitetaan työllä ja yrittäjyydellä.

Vastuullisuutta maahanmuuttoon ja vaikuttavuutta ympäristöasioihin

Maahanmuuttopolitiikan tähänastiseen linjaan Ojares ei ole tyytyväinen. Hän peräänkuuluttaa vastuullisuutta.

– On kestämätöntä, jos tulee tänne hakemaan turvaa ja päätyykin aiheuttamaan turvattomuutta. Ne, jotka ovat aidosti hädänalaisia, heitä me voimme auttaa sitä määrää mitä pystymme, mutta kyllä meidän pitää tietää mitä porukkaa tänne tulee.

– Töihin Suomeen saa ilman muuta tulla aina, jos sillä itsensä elättää. Jos syyllistyy vakaviin rikoksiin, niin pitää palata kotimaahansa.

Ympäristö on tärkeä. Ojareksen mukaan kansainvälisiin sopimuksiin pitää panostaa ympäristöasioissa, koska niiden kautta saadaan vaikuttavuutta. Ympäristötoimia ei saa maksattaa tavallisilla kansalaisilla. Se tappaa ostovoimaa ja ajaa työpaikkoja pois Suomesta.

– Meidän pitää miettiä ja kehittää ratkaisuja, koska meillä on osaamista, ja viedä ratkaisuja ulkomaille.

Pääradan ja Kolmostien kehittäminen on tärkeää

Ojares on Pirkanmaalaisten asialla. Pääradan ja Kolmostien kehittämisen hän näkee merkittävänä.

– Pääradan kehittäminen on äärimmäisen tärkeä. Siinä ei riitä ainoastaan Tampere–Helsinki -väli, vaan pitää saada Tampereelta Seinäjoelle lisäkisko, joka mahdollistaa lähijunaliikenteen meidän seudulle ja pohjoisempaan. Se on konkreettinen teko ympäristön ja elinvoiman hyväksi.

Raideinvestointien ainoana mahdollisena rahoituskeinona Ojares näkee hankeyhtiömallin. Hanketta ei pystytä rahoittamaan pelkästään valtion budjetilla.

– Hankeyhtiöiden kautta pitää saada yksityistä, institutionaalisten sijoittajien ja kuntien rahaa. EU:sta voi saada 20 prosenttia rahoituksesta.

– Olemme saaneet 2000-luvulla kaksi prosenttia liikennerahoista ja täältä tulee kuitenkin bruttokansantuotteesta kahdeksan prosenttia. Siinä ei olla onnistuttu. Se vaatii, että teemme yhteistyötä yli puolue- ja maakuntarajojen.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>