Eduskuntavaalit Ylöjärvellä

Juho Ojares – yrittäjyyden ja suomalaisen työn puolesta

today1.4.2019

share close
Juho Ojares on 27-vuotias rakennustekniikan diplomi-insinööri. Hän on Ylöjärven kaupunginhallituksen jäsen ja Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Ylöjärvellä. Ojares on Pirkanmaan Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja oli viime keväänä ehdolla Kansallisen Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi.

Juho Ojares tunnetaan yrittäjyyden puolestapuhujana.[/caption]

Ojares työskentelee projekti-insinöörinä rakennusalan perheyrityksessä.

– Siellä ollaan myös työmailla jalat savessa ja lapio kädessä ihan yhtä lailla toimistotöiden ohessa. On paljon helpompi laskea, suunnitella ja miettiäkin näitä hommia, kun tietää miten ne tehdään, hän toteaa.

Ojareksen ydinteema vaaleissa on yrittäjyys ja suomalainen työ. Hän on nähnyt yrittämisen arjen jo pienestä pitäen. Yrittämisestä pitäisi Ojareksen mukaan tehdä kannustavampaa ja houkuttelevampaa. Liikaa sääntelyä rakennus- ja muilla aloilla pitäisi vähentää.

– Riski kun on otettu, niin olisi tärkeää, että siitä jäisi itsellekin jotain, eikä kaikki menisi veroihin. Yrittämisen pitää olla kannattavaa ja houkuttelevaa. Työllistämisen kynnystä pitää laskea, että saadaan työllisyysaste pohjoismaiselle tasolle, kohti 80 prosenttia.

– Nuorta miestä huolestuttaa, kun eletään noususuhdannetta ja valtio velkaantuu siitä huolimatta jatkuvasti. Siihen on loppu saatava. Kaikki meidän hienot palvelut rahoitetaan työllä ja yrittäjyydellä.

Vastuullisuutta maahanmuuttoon ja vaikuttavuutta ympäristöasioihin

Maahanmuuttopolitiikan tähänastiseen linjaan Ojares ei ole tyytyväinen. Hän peräänkuuluttaa vastuullisuutta.

– On kestämätöntä, jos tulee tänne hakemaan turvaa ja päätyykin aiheuttamaan turvattomuutta. Ne, jotka ovat aidosti hädänalaisia, heitä me voimme auttaa sitä määrää mitä pystymme, mutta kyllä meidän pitää tietää mitä porukkaa tänne tulee.

– Töihin Suomeen saa ilman muuta tulla aina, jos sillä itsensä elättää. Jos syyllistyy vakaviin rikoksiin, niin pitää palata kotimaahansa.

Ympäristö on tärkeä. Ojareksen mukaan kansainvälisiin sopimuksiin pitää panostaa ympäristöasioissa, koska niiden kautta saadaan vaikuttavuutta. Ympäristötoimia ei saa maksattaa tavallisilla kansalaisilla. Se tappaa ostovoimaa ja ajaa työpaikkoja pois Suomesta.

– Meidän pitää miettiä ja kehittää ratkaisuja, koska meillä on osaamista, ja viedä ratkaisuja ulkomaille.

Pääradan ja Kolmostien kehittäminen on tärkeää

Ojares on Pirkanmaalaisten asialla. Pääradan ja Kolmostien kehittämisen hän näkee merkittävänä.

– Pääradan kehittäminen on äärimmäisen tärkeä. Siinä ei riitä ainoastaan Tampere–Helsinki -väli, vaan pitää saada Tampereelta Seinäjoelle lisäkisko, joka mahdollistaa lähijunaliikenteen meidän seudulle ja pohjoisempaan. Se on konkreettinen teko ympäristön ja elinvoiman hyväksi.

Raideinvestointien ainoana mahdollisena rahoituskeinona Ojares näkee hankeyhtiömallin. Hanketta ei pystytä rahoittamaan pelkästään valtion budjetilla.

– Hankeyhtiöiden kautta pitää saada yksityistä, institutionaalisten sijoittajien ja kuntien rahaa. EU:sta voi saada 20 prosenttia rahoituksesta.

– Olemme saaneet 2000-luvulla kaksi prosenttia liikennerahoista ja täältä tulee kuitenkin bruttokansantuotteesta kahdeksan prosenttia. Siinä ei olla onnistuttu. Se vaatii, että teemme yhteistyötä yli puolue- ja maakuntarajojen.

Kirjoittaja: Sanna Hillberg

Rate it

Katso myös nämä

Eduskuntavaalit Ylöjärvellä

Savio ministerin salkusta: ”en sulje sitä mahdollisuutta pois”

Perussuomalaisten ylöjärveläisehdokas Sami Savio uusi eduskuntavaaleissa paikkansa eduskunnassa. Savio keräsi hurjan äänisaaliin. Hän sai peräti 11 108 ääntä. Äänestysprosentti kohosi Ylöjärvellä. Mutalassa äänestysprosentti oli 74,5.[/caption] Savion saama äänimäärä on toiseksi suurin koko Pirkanmaalla. Ainoastaan SDP:n tamperelaisehdokas Sanna Marin (19 087) sai Saviota enemmän ääniä samassa vaalipiirissä. Savion äänimäärä riitti koko […]

today17.4.2019

Eduskuntavaalit Ylöjärvellä

Juho Ojares laittoi kampanjaansa kymmeniä tuhansia euroja, mutta se ei riittänyt paikkaan eduskunnassa: ”Olen pettynyt, mutta ensi kerralla isketään vielä kovemmin”

Ylöjärven kaupunginvaltuutettu ja Pirkanmaan Kokoomuksen varapuheenjohtaja Juho Ojares keräsi ensimmäisissä eduskuntavaaleissaan yhteensä 3 908 ääntä, mikä ei kuitenkaan riittänyt paikkaan eduskunnassa. Ylöjärveläisehdokkaista Ojares sai toiseksi eniten ääniä heti Sami Savion (ps.) jälkeen. Juho Ojares tunnetaan yrittäjyyden puolestapuhujana.[/caption] Eduskuntavaalien jälkeisenä maanantaina Ojares sanoo olevansa äärimmäisen pettynyt, ettei valtava vaivannäkö tuottanut lopulta […]

today15.4.2019


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%