Eduskuntavaalit Ylöjärvellä

Piraattipuolueen Esa Lyttinen: ”Työttömiä ja muita heikommissa asemissa olevia potkitaan päähän koko ajan”

today3.4.2019

share close
Esa Lyttinen ei kannata puoluekuria ja haluaa lopettaa työttömien kyykyttämisen.

Esa Lyttinen haluaisi helpottaa työttömien ryhtymistä yrittäjiksi ilman, että pienikin yrittäminen katkaisisi heti tuet. (kuva: piraattipuolue)[/caption]

Ylöjärveläinen Esa Lyttinen, millainen puolue piraattipuolue on?

– Se on puolue, joka kannattaa yksilönvapauksia, esimerkiksi seksuaalista vapautta ja ylipäätään ihmisten vapautta kaikenlaisissa asioissa. Se kannattaa tasa-arvoa ja hyvää elämää. Valtio kontrolloi kauheasti kaikkea.

 

Miksi olet ehdokkaana ja juuri piraattipuolueessa?

–Olen ehdokkaana, koska kukaan ei ole työttömien puolella. Moni puhuu, että olisi, mutta eivät he oikeasti ole.

– Piraattipuoleen ehdokkaana olen siksi, että se on ainoa puolue, jolla ei ole isoa päällikköä, joka päättää, mitä mieltä pitäisi olla. En usko puoluekuriin.

 

Millaisia vaaliteemoja sinulla on?

– Olen ihmisarvon puolesta. Yhteiskunnassa on sellainen trendi, että ihmisarvoa yritetään kauheasti murentaa. Työttömiä ja muita heikommissa asemissa olevia potkitaan päähän koko ajan. Ihmisiä yritetään kyllä puolustaa, mutta aina vain omia intressiryhmiä. Mutta eihän näitä työttömiä, joilla ei ole liittoa, puolusta kukaan. Ja aktiivimallihan potkii päähän heitä ihan täysillä.

 

Oletko edelleen kansalaispalkan eli perustulon puolella?

– Olen. Se on ainoa keino saada byrokratiaa pienennettyä ja ihmisten kiusaaminen loppumaan: kaikenlaisten lippulappusten täyttäminen ja ne karenssit, jotka syntyvät siitä, kun on laittanut pilkun väärään paikkaan.

 

Millainen summa olisi hyvä kansalaispalkka?

– Vaikea sanoa, koska sitä ei ole testattu. Mutta jostakin 500 eurosta voisi lähteä. Pitäisi turvata, että sillä saisi katon päälle ja ehkä safkaakin. Isoin perustulon etu on se, että jos haluaa tienata perustulon päälle, voi tehdä niin. Nyt työttömyysturvan isoin ongelma on se, että jos yrität tehdä jotakin, korvaukset napsahtavat pois.

 

Mitä muuta haluat kertoa itsestäsi?

– Olen tavallinen duunari ja olin työttömänä 10 vuotta putkeen. Tiedän, mitä se on. Se oli rasittavaa aikaa. Nyt olen ollut töissä 2000-luvusta asti.

Kirjoittaja: Iiria Lehtinen

Rate it

Katso myös nämä

Eduskuntavaalit Ylöjärvellä

Savio ministerin salkusta: ”en sulje sitä mahdollisuutta pois”

Perussuomalaisten ylöjärveläisehdokas Sami Savio uusi eduskuntavaaleissa paikkansa eduskunnassa. Savio keräsi hurjan äänisaaliin. Hän sai peräti 11 108 ääntä. Äänestysprosentti kohosi Ylöjärvellä. Mutalassa äänestysprosentti oli 74,5.[/caption] Savion saama äänimäärä on toiseksi suurin koko Pirkanmaalla. Ainoastaan SDP:n tamperelaisehdokas Sanna Marin (19 087) sai Saviota enemmän ääniä samassa vaalipiirissä. Savion äänimäärä riitti koko […]

today17.4.2019

Eduskuntavaalit Ylöjärvellä

Juho Ojares laittoi kampanjaansa kymmeniä tuhansia euroja, mutta se ei riittänyt paikkaan eduskunnassa: ”Olen pettynyt, mutta ensi kerralla isketään vielä kovemmin”

Ylöjärven kaupunginvaltuutettu ja Pirkanmaan Kokoomuksen varapuheenjohtaja Juho Ojares keräsi ensimmäisissä eduskuntavaaleissaan yhteensä 3 908 ääntä, mikä ei kuitenkaan riittänyt paikkaan eduskunnassa. Ylöjärveläisehdokkaista Ojares sai toiseksi eniten ääniä heti Sami Savion (ps.) jälkeen. Juho Ojares tunnetaan yrittäjyyden puolestapuhujana.[/caption] Eduskuntavaalien jälkeisenä maanantaina Ojares sanoo olevansa äärimmäisen pettynyt, ettei valtava vaivannäkö tuottanut lopulta […]

today15.4.2019


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%