Eduskuntavaalit Ylöjärvellä

Piraattipuolueen Esa Lyttinen: "Työttömiä ja muita heikommissa asemissa olevia potkitaan päähän koko ajan"

Piraattipuolueen Esa Lyttinen: "Työttömiä ja muita heikommissa asemissa olevia potkitaan päähän koko ajan"

Esa Lyttinen ei kannata puoluekuria ja haluaa lopettaa työttömien kyykyttämisen.

Esa Lyttinen haluaisi helpottaa työttömien ryhtymistä yrittäjiksi ilman, että pienikin yrittäminen katkaisisi heti tuet. (kuva: piraattipuolue)[/caption]

Ylöjärveläinen Esa Lyttinen, millainen puolue piraattipuolue on?

– Se on puolue, joka kannattaa yksilönvapauksia, esimerkiksi seksuaalista vapautta ja ylipäätään ihmisten vapautta kaikenlaisissa asioissa. Se kannattaa tasa-arvoa ja hyvää elämää. Valtio kontrolloi kauheasti kaikkea.

 

Miksi olet ehdokkaana ja juuri piraattipuolueessa?

–Olen ehdokkaana, koska kukaan ei ole työttömien puolella. Moni puhuu, että olisi, mutta eivät he oikeasti ole.

– Piraattipuoleen ehdokkaana olen siksi, että se on ainoa puolue, jolla ei ole isoa päällikköä, joka päättää, mitä mieltä pitäisi olla. En usko puoluekuriin.

 

Millaisia vaaliteemoja sinulla on?

– Olen ihmisarvon puolesta. Yhteiskunnassa on sellainen trendi, että ihmisarvoa yritetään kauheasti murentaa. Työttömiä ja muita heikommissa asemissa olevia potkitaan päähän koko ajan. Ihmisiä yritetään kyllä puolustaa, mutta aina vain omia intressiryhmiä. Mutta eihän näitä työttömiä, joilla ei ole liittoa, puolusta kukaan. Ja aktiivimallihan potkii päähän heitä ihan täysillä.

 

Oletko edelleen kansalaispalkan eli perustulon puolella?

– Olen. Se on ainoa keino saada byrokratiaa pienennettyä ja ihmisten kiusaaminen loppumaan: kaikenlaisten lippulappusten täyttäminen ja ne karenssit, jotka syntyvät siitä, kun on laittanut pilkun väärään paikkaan.

 

Millainen summa olisi hyvä kansalaispalkka?

– Vaikea sanoa, koska sitä ei ole testattu. Mutta jostakin 500 eurosta voisi lähteä. Pitäisi turvata, että sillä saisi katon päälle ja ehkä safkaakin. Isoin perustulon etu on se, että jos haluaa tienata perustulon päälle, voi tehdä niin. Nyt työttömyysturvan isoin ongelma on se, että jos yrität tehdä jotakin, korvaukset napsahtavat pois.

 

Mitä muuta haluat kertoa itsestäsi?

– Olen tavallinen duunari ja olin työttömänä 10 vuotta putkeen. Tiedän, mitä se on. Se oli rasittavaa aikaa. Nyt olen ollut töissä 2000-luvusta asti.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>