Eduskuntavaalit Ylöjärvellä

Itsenäisyyden puolesta ja eriarvoisuutta vastaan – mitta täynnä vanhoja puolueita

Itsenäisyyden puolesta ja eriarvoisuutta vastaan – mitta täynnä vanhoja puolueita

Siivikkalalainen Jorma Grönlund pyrkii eduskuntaan Seitsemän tähden liikkeen riveistä, koska hänen mittansa on tullut täyteen isojen valtapuolueiden tekemisiä ja tekemättä jättämisiä.

Jorma Grönlund teki hurjan työn kannattajakorttien keräämisessä. (Arkistokuva)[/caption]

Ylöjärven ja Tampereen turuilla ja toreilla vaalityötään tekevä Jorma Grönlund tietää, että ihmiset ovat laajasti pettyneitä politiikkaan ja kaipaavat muutosta. Lapsiperheiden, opiskelijoiden ja vanhusten elämän kurjistuminen ei ole jäänyt kansalaisilta huomaamatta.

– Yksi Seitsemän tähden liikkeen kärkiteemoista on taistella köyhyyttä vastaan ja tasa-arvon puolesta kaikkialla. Ei voi olla niin, että heikoimmassa asemassa olevilta jatkuvasti leikataan, kansanedustajaehdokas sanoo.

– Henkilökohtaisesti tärkeä vaaliteemani on palauttaa Suomi oikeusvaltioksi. Tällä hetkellä Suomessa ei mielestäni ole laillisuusvalvontaa vaan viranomaiskoneiston suojelujärjestelmä: yli 2000 vuosittain oikeuskanslerille tehtävästä kantelusta vain kourallinen johtaa toimenpiteisiin. Kansalaisen oikeudet eivät toteudu.

Grönlund toivoo, ettei kansalaisten pettymys politiikkaan painaisi äänestysprosenttia kovin alas: mitä suurempi äänestysprosentti, sitä todennäköisemmin myös pienet ja uudet puolueet pääsevät mukaan päätöksentekoon.

Kontrollia maahanmuuttoon

Paavo Väyrysen viime vuonna perustama Seitsemän tähden liike puolustaa Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta vastustamalla hallitsematonta globalisaatiota, EU-liittovaltiota, Suomen Nato-jäsenyyttä ja Euroopan unionin kehittymistä sotilasliitoksi. Puolue kannattaa hallittua siirtolaisuus- ja maahanmuuttopolitiikkaa.

– Joku kontrolli maahanmuuttopolitiikassa pitäisi olla, ettei tulla ja mennä kuin hollituvassa. Työperäinen maahanmuutto on toki hyvä asia, Grönlund linjaa.

Grönlundin edustama tähtiliike vastustaa keskittävää metropolipolitiikkaa, koska näkee sen sekä heikentävän maaseudun ja maakuntien elinvoimaa että suurkaupunkien asukkaiden hyvinvointia.

Puheet ja teot samaan linjaan

Seitsemän tähden liikkeen pääsy loppuvuodesta puoluerekisteriin on isolta osalta siivikkalalaisen Jorma Grönlundin ansiota: hän keräsi jalkatyöllään puolueelle yli 800 kannattajakorttia. Rekisteröintiin ja eduskuntavaaleihin osallistumiseksi vaadittiin 5 000 kannattajaa.

Vaaleissa Grönlundin tärkein tavoite on saada Pirkanmaalta yksi tai useampi tähtiliikkeen edustaja Arkadianmäelle. Jos kaikki Väyrysen kannattajat äänestävät liikkeen ehdokkaita, jokaisesta Manner-Suomen vaalipiiristä voi päästä läpi yksi edustaja, jolloin Seitsemän tähden liikkeellä olisi eduskunnassa 12 paikkaa.

– Jos olen itse siinä joukossa, niin jatkan samaa linjaa kuin tähänkin asti. Valtapuolueissa äänien kalasteleminen ja oman edun tavoittelu ovat johtaneet siihen, että puheet ja teot eivät kohtaa. Minun tarkoitusperäni eivät matkan varrella muutu.

Eniten Grönlundia on harmittanut perussuomalaisten takinkääntö. Kaksissa vaaleissa hän puhui perussuomalaisten puolesta, ja kun puolue sitten pääsi hallitukseen asti, kaikki vaalien alla uhottu unohtui.

– Hallituksessa perussuomalaisten periaatteeksi valikoituikin ”suu kiinni ja rajat auki”, puolueen entinen kannattaja kritisoi.

Seitsemän tähden liikkeen kansanedustajaehdokkaana Grönlundia kismittää, miten huonosti tähtiliikettä on kohdeltu mediassa. Tuore puolue ei päässyt mukaan esimerkiksi eduskuntapuolueiden tenttiin, vaikka sillä on kansanedustaja.

– Valtamedia vaikenee hyviä asioita kuoliaaksi. Vaihtoehtomediat taas kirjoittavat paljon, mutta kaikkeen ei voi luottaa. Totuus on jossain siellä välillä, ja totuutta ihmiset nyt kaipaavat, Grönlund sanoo.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>