Harrasta ja liiku

SUN Teemaviikot – Harrasta ja Liiku – Osa 4: Tietoaineet työväenopistossa & Läksyhelppi ja monet muut vapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet

today27.8.2019

share close

SUN Teemaviikot

SUN Radion elokuu on omistettu aktiiviselle elämälle. Harrastuksien kirjo on laaja: itseään voi viedä esimerkiksi liikunnan pyörteisiin, tai vaikkapa kieliopintoihin. Hienoja harrastusmahdollisuuksia löytyy myös toisten auttamisen parista vapaaehtoistoiminnan avulla.

Ohjelman voit kuulla SUN Radiosta tiistaisin kello 17.25, torstaisin kello 8.45. ja lauantaisin kello 12.25. SUN Radion nettisivuille ohjelmat julkaistaan kunkin ohjelman ensimmäisen radioesityksen jälkeen. 

Osa 4

Ohjelman ensimmäisellä puoliskolla perehdytään tietoaineisiin ja sivistäviin kursseihin. Tampereen seudun työväenopiston Kristiina Kestinen ja Minna Kymäläinen keskustelevat mm. kielenopiskelun eri puolista, ja muusta laajasta opintotarjonnasta.

Mikä on Opinverstas? Mikä ominaisuus on kaikkein tärkein oppimisen kannalta…?

Ohjelman toisessa osiossa puhutaan siitä, mitä Suomen Punaisen Ristin Tampereen osasto tekee, miten toimintaan voi tulla mukaan. Oppiminen otetaan esille tässäkin osiossa, kun tutustutaan mm. Tampereen osaston toimintaan kuuluvasta läksyhelpistä.  Haastateltavina ovat ensiapukoordinaattori Katri Kauppila ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Kaisa Kuuppo.

Millaista läksyhelppi on…? Miten löytää juuri sinulle sopiva vapaaehtoistoiminnan muoto…?

Kysymyksiin  vastauksia kuulet Teemaviikkojen ohjelmasarjan neljännessä osassa. Kuuntele!

Yhteistyössä:
               

Punaisen Ristin Tampereen osasto tarjoaa monipuolista vapaaehtoistoimintaa kaiken ikäisille. Kohtaamispaikka Tampurissa Otavalankadulla on mahdollisuus piipahtaa tutustumassa toimintaan, poiketa kahvilla, osallistua kursseille tai käydä hankkimassa käsitöitä jaensiaputarvikkeita itselle tai lahjaksi. Monipuolisesta toiminnasta on mahdollisuus löytää itselle merkityksellinen harrastus, jolla voi samalla auttaa myös muita.

http://tampere.punainenristi.fi

Tampereen työväenopisto 120 vuotta. Toiminta alkoi vuonna 1899, nimi vaihtui vuoden 2013 alusta Tampereen seudun työväenopistoksi, kun Tampereen ja Ylöjärven opistot yhdistyivät.

Työväenopisto on kansalaisopisto. Kansalaisopistot ovat asuinpaikkaan ja pohjakoulutukseen katsomatta kaikille avoimia oppilaitoksia, joissa voi opiskella uusia tietoja ja taitoja. Niiden opetustarjontaan kuuluu yleensä esimerkiksi kieli- ja kirjallisuuskursseja, yhteiskunnallisia aineita, tietotekniikkaa sekä taide- ja käsityökursseja. Lisäksi kansalaisopistoissa järjestetään yleisöluentoja kaikille kiinnostuneille.

Opiston osana annetaan taiteen perusopetusta. Opistoon kuuluvat Sara Hildén –akatemia ja Viita-akatemia.

www.tampere.fi/tyovaenopisto

Asiantuntijat:

Kristiina Kestinen ja Minna Kymäläinen ovat Tampereen seudun työväenopiston tietoaineiden asiantuntijoita.

Katri Kauppila ja Kaisa Kuuppo työskentelevät SPR:n Tampereen osastossa.

Kirjoittaja: Ilkka Lahti

Rate it

Katso myös nämä

Harrasta ja liiku

SUN Teemaviikot – Harrasta ja Liiku – Osa 3: Vapaaehtoisuutta mukavasti vaikka neulomalla & tietotekniikan opiskeleminen

SUN Teemaviikot SUN Radion elokuu on omistettu aktiiviselle elämälle. Harrastuksien kirjo on laaja: itseään voi viedä esimerkiksi liikunnan pyörteisiin, tai vaikkapa kieliopintoihin. Hienoja harrastusmahdollisuuksia löytyy myös toisten auttamisen parista vapaaehtoistoiminnan avulla. Ohjelman voit kuulla SUN Radiosta tiistaisin kello 17.25, torstaisin kello 8.45. ja lauantaisin kello 12.25. SUN Radion nettisivuille ohjelmat […]

today20.8.2019


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%